نوسانات صادرات فرش ایران در ۶ سال اخیر+جدول
09 شهریور 1399 - 17:58
شناسه : 1416
8

در حالی که صادرات فرش دستباف ایرانی در سال ۱۳۹۳ به ارزش ۳۳۱ میلیون دلار بود اما صادرات این کالا در سال گذشته به ۶۹ میلیون دلار کاهش و در ۴ ماهه ابتدای امسال نیز به ۱۵ میلیون دلار رسید. به گزارش خبرگزاری فارس، میزان صادرات فرش دستباف ایرانی در سال های اخیر روند کاهشی […]

پ
پ

در حالی که صادرات فرش دستباف ایرانی در سال ۱۳۹۳ به ارزش ۳۳۱ میلیون دلار بود اما صادرات این کالا در سال گذشته به ۶۹ میلیون دلار کاهش و در ۴ ماهه ابتدای امسال نیز به ۱۵ میلیون دلار رسید.

به گزارش خبرگزاری فارس، میزان صادرات فرش دستباف ایرانی در سال های اخیر روند کاهشی داشته بطوریکه از ۳۳۱ میلیون دلار در سال ۱۳۹۳ به ۶۹ میلیون دلار در سال ۱۳۹۸ رسیده است و در ۳ ماهه ابتدای امسال نیز صادرات فرش دستباف ایرانی فقط ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار بوده است.

گفتنی است ارزش صادرات فرش دستباف ایرانی در سال ۱۳۹۴ در مجموع ۲۹۲ میلیون دلار و در سال ۱۳۹۵ در مجموع ۳۶۰ میلیون دلار بوده است.

 صادرات فرش دستباف ایرانی که در سال ۱۳۹۶ به ۴۲۶ میلیون دلار افزایش یافته بود در سال ۱۳۹۷ با وضع تحریم های مجدد آمریکا دوباره کاهش یافت و به ۲۳۸ میلیون دلار رسید اما این کاهش در سال ۱۳۹۸ محسوس تر شد و به ۶۹ میلیون دلار رسید.

حامد چمن رخ در گفت وگو با فارس با تاکید بر اینکه صادرات فرش دستباف اصلا خوب نیست، گفت: براساس آمار اعلامی از سوی سازمان توسعه تجارت صادرات فرش دستباف در ۴ ماهه ابتدای امسال  فقط ۱۵ میلیون دلار بوده است.

وی با بیان اینکه با این وضعیت بیم آن می رود که میزان صادرات فرش دستباف بیشتر نیز کاهش یابد، اظهار داشت: محدودیت های صادراتی بعد از تحریم ها، بسته شدن مرزها در ۲ ماهه ابتدای امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و مشکلات ناشی از رفع تعهدات ارزی از عوامل موثر بر کاهش صادرات فرش دستباف بوده است.

فرحناز رافع رئیس مرکز ملی فرش ایران نیز درباره وضعیت صادرات فرش دستباف ایرانی به فارس، گفت: وضعیت صادرات فرش دستباف ایرانی خوب نیست به طوری که فرش ها بر روی دست صادرکنندگان مانده است.

به گزارش فارس  در حالی که توسعه صادرات فرش دستباف ایران یکی از عوامل موثر بر توسعه اشتغال زایی در این بخش اقتصادی محسوب می شود اما هر سال به جای اینکه با افزایش صادرات این کالا مواجه شویم متاسفانه شاهد افت صادرات آن هستیم بنابراین اگرچه از سال ۹۷ با وضع جدید تحریم های آمریکا،  محدودیت های برای صادرات این کالا  به آمریکا به وجود آمده است اما لازم است هر چه سریع تر با برنامه ریزی دقیق و منسجم با توسعه صادرات این کالا به سایر کالاها به ارقام صادراتی سال های قبل دست یابیم.

از نکات قابل توجه در فرشبافی آن است که هزینه اشتغال برای ایجاد یک شغل در این هنر صنعت ایرانی ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان است و مشاغل بسیاری از جمله رفوگری، قالی شوئی، طراحان فرش، فروشندگان، رنگرزی، چله کشی و … به صورت مستقیم و غیر مستقیم با این شغل در ارتباط هستند که براساس آمار اعلامی مرکز ملی فرش ایرانی این بخش از هنر صنعت برای یک و نیم میلیون نفر در سال گذشته شغل ایجاد کرده است.

به گزارش فارس از جمله مشکلات موجود در تولید و صادرات فرش دستباف می توان به کمبود اطلاعات تولید کنندگان از نیازهای بازار و عدم تطابق تولید با سلیقه مصرف کننده، مشکلات تامین مواد اولیه مرغوب برای تولید فرش های با کیفیت و نبود طرح جامع و استراتژی مدون در زمینه تولید فرش نام برد.

بنابراین لازم است برای حل این مشکلات به تدوین استراتژی جامع فرش دستباف با محوریت مرکز ملی فرش ایرانی، استفاده از روش های نوین تحقیقات بازار و دستیابی به بازارهای جدید صادراتی و تعریف روش ها در بازاریابی و تبلیغات با توجه به کشورهای هدف پرداخت.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.