۷ بهمن، همایش پاسداری از مراکز فرهنگی
05 بهمن 1398 - 11:46
شناسه : 318
4

دبیر کمیسیون ملی یونسکو در ایران؛ ۷ بهمن، همایش پاسداری از مراکز فرهنگی همایش «پاسداری از مراکز فرهنگی، میراث مشترک بشری» با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و با حضور وزیر امورخارجه و مسؤولان و کارشناسان فرهنگی در کتابخانه ملی برگزار می‌شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگ ایرانیان به نقل از خبرگزاری […]

پ
پ

دبیر کمیسیون ملی یونسکو در ایران؛

۷ بهمن، همایش پاسداری از مراکز فرهنگی

همایش «پاسداری از مراکز فرهنگی، میراث مشترک بشری» با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و با حضور وزیر امورخارجه و مسؤولان و کارشناسان فرهنگی در کتابخانه ملی برگزار می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی فرهنگ ایرانیان به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، دکترحجت‌الله ایوبی گفت: این همایش دوشنبه ۷ بهمن از ساعت ۹ صبح با حضور وزیر امورخارجه، رئیس کتابخانه ملی و برخی مقامات فرهنگی کشور برگزار خواهد شد.

وی با اشاره به جزییات همایش پاسداری از مراکز فرهنگی؛ میراث مشترک بشری گفت: در این همایش در حقیقت در تلاش هستیم با حضور استادان و شخصیت‌های برجسته و سازمان‌های مردم نهاد ملی و بین‌المللی، نقش و جایگاه آثار تاریخی و فرهنگی را در ایجاد هویت مشترک، صلح پایدار، گفتگو و روابط پایدار بین کشور‌ها بررسی کنیم.

ایوبی اظهار داشت: یونسکو بر پایه این اندیشه شکل گرفت که ریشه‌های خشونت و جنگ را در اذهان بخشکاند. شاید به همین دلیل در این سازمان بر شناسایی و برجسته کردن هر آنچه که میراث مشترک بشری است تاکید فراوانی وجود دارد.

وی افزود: شناسایی و ثبت میراث ملموس و ناملموس یکی از راه‌های نزدیک‌ترشدن ملت‌ها به یکدیگر است. زمانی که اعلام می‌شود، در ایران ۱۵ آیین و ۲۴ اثر ثبت جهانی شده است، معنایش این است که همه جهان خود را به‌گونه‌ای متعلق به این سرزمین می‌دانند.

دبیرکمیسیون ملی یونسکو – ایران اضافه کرد: به بیان دیگر جهان، تجربه‌ها و دستاورد‌های فرهنگی و تمدنیِ خود را با دیگران به اشتراک می‌گذارد و این خود بهترین راه برای ایجاد فرهنگ گفتگو و صلح پایدار در جهان است.

ایوبی تصریح کرد: رویداد‌های دلخراش و آزاردهنده این سال‌ها در تخریب میراث مشترک فرهنگی جهان، موجب اندوه و تاثر همه جهان شد. تلاش جمعی نخبگان و فرهیختگان برای پاسداری از میراث جهانی مشترک، قابل ستایش و راهی مطمئن برای حرکت به سوی صلحی پایدار است.

وی افزود: سهم ایران در میراث جهانی مشترک بی‌مانند و مورد احترام همه جهان است. ایران نهمین کشور از نظر تعداد ثبت‌های جهانی است. هر دو سال یک‌بار، دو شخصیت فرهنگی و علمی ایرانی در فهرست بزرگداشت‌های یونسکو قرار می‌گیرد؛ بنابراین پاسداری از میراث فرهنگی ملموس و ناملموس ایران یک مطالبه جهانی است.

دبیرکمیسیون ملی یونسکو – ایران گفت: تهدید این میراث بشری، تهدید تاریخ مشترک و تهدید هویت نه تنها یک ملت که تهدید بخشی از هویت تاریخی همه جهان است. در برابر رفتار‌های ناهنجار گذشته و رفتار‌های ناهنجار احتمالیِ آینده بهترینِ کار، آگاهی‌بخشی است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.