به نظر میرسد قحطی قریبالوقوعی که از مدتها پیش گفته میشد که در نتیجه جنگ اسرائیل در غزه پیش خواهد آمد؛ از مرحله هشدار گذشته و به طور فزایندهای به حال تحقق نزدیک میشود.
بر اساس گزارشی که هفته گذشته درباره امنیت غذایی در غزه منتشر شد، احتمال قحطی در شمال غزه قریبالوقوع است. در این گزارش همچنین هشدار داده شده بود که انتظار میرود بحرانهای غذایی شدیدی تا اواسط ماه مارس در سراسر نوار غزه گسترش خواهد یافت.
در گزارش منتشر شده همچنین این واقعیت مورد اشاره قرار گرفته بود که حدود ۲۱۰۰۰۰ نفر در شمال غزه با شرایط فاجعهباری روبرو هستند که در مرحله ۵ امنیت غذایی طبقهبندی میشود که نشاندهنده شدیدترین سطح دشواری است.
در مجموع، اگر درگیری در غزه ادامه یابد، این مرحله ناامنی غذایی میتواند تا بیش از ۱.۱ میلیون نفر، یعنی بیش از نیمی از جمعیت غزه را تحت تاثیر قرار دهد. در نتیجه، با توجه به اینکه ۲۰ درصد از جمعیت با کمبود شدید مواد غذایی مواجه هستند، روزانه از هر ۱۰۰۰۰ نفر، دو نفر ممکن است جان خود را بر اثر گرسنگی یا علل مرتبط با آن از دست بدهند.
با این حال این اتفاقی نیست که قرار باشد تنها بعد از این روی دهد و غزه مدتهاست که شاهد قربانیان قحطی بوده است. طبق اعلام وزارت بهداشت غزه تاکنون حداقل ۲۷ کودک بر اثر سوءتغذیه و کمآبی جان خود را از دست دادهاند- که البته احتمال دارد تعداد واقعی مرگ و میرهای ناشی از گرسنگی بسیار بیشتر از این تعداد باشد و البته از این پس هم انتظار میرود که این آمار افزایش یابد.
در واقع روزانه چهار کودک از هر ۱۰۰۰۰ کودک در غزه ممکن است به دلیل گرسنگی یا در اثر تداخل عواملی مانند سوء تغذیه و بیماری جان خود را از دست بدهند.
این بحران البته اتفاقی غیرمنتظره نیست. آژانسهای مختلف سازمان ملل مدتهاست که هشدار میدهند غزه با ناامنی غذایی دست و پنجه نرم میکند.
قبل از آغاز جنگ حماس و اسرائیل در ۷ اکتبر روزانه حدود ۵۰۰ کامیون وارد غزه میشد و امروزه تنها حدود ۱۵۰ کامیون اجازه ورود به این نوار را پیدا میکند- که این تعداد حتی با کمکهای اضافی از طریق هواپیما و دریا نیز برای پاسخگویی به تقاضای موجود کافی نیست.
اعلام این واقعیات برای بخشی از جامعه بینالمللی تکاندهنده بوده است. در میان افراد و نهادهایی که در این زمینه ابراز نگرانی کردند، آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل قحطی را یک فاجعه کاملاً دستساز بشر تعریف کرده و البته جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز اسرائیل را به تحریک قحطی در غزه و استفاده از گرسنگی به عنوان یک سلاح جنگی متهم کرده و از اسرائیل خواسته اجازه ورود کمکهای بشردوستانه به غزه را صادر کند.
این درخواستها و انتقادها که اسرائیل را متاثر کرده؛ باید دید که آیا تبدیل به نقطه عطفی خواهد شد که جامعه بینالمللی را مجبور به توقف همهجانبه جنگ تلآویو در غزه کند؟!
منبع: شفقنا به نفل از نیوعرب
ثبت دیدگاه