هرچند بهروز محبی نجمآبادی، عضو ناظر مجلس در شورای رقابت درخصوص شیوه کشف قیمت توسط شورای رقابت اذعان کرد: «اسناد حسابرسیشده خودروسازان به علاوه سود متعارف ملاک قیمتگذاری خودرو ازسوی شورای رقابت قرار گرفته و تعیین بهای خودرو براساس محاسبات دقیقی است که سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده اجرا میکند.»
آیا خودروسازان در کشف قیمت تمامشده محصولات نقش خواهند داشت؟
با کاهش هزینههای تولید میتوان هزینه تمامشده خودرو را کاهش داد اما بر این باوریم که سازمان حمایت باید بر اساس اسناد حسابرسیشده خودروسازان، تشابهسازی خودروهای خارجی و سود متعارف قیمت خودرو را تعیین کند.
قیمتگذاری دستوری ازسوی شورای رقابت منجر به افزایش زیان انباشته خودروسازان شده، آیا این راهکار در راستای حذف سیاست قیمتگذاری دستوری محصولات خودروسازان است؟
اگر شورای رقابت واقف به نرخگذاری دستوری بود قطعا افزایش قیمتهای اخیر اتفاق نمیافتاد. ضمن اینکه اگر خودروساز نقدی به شیوه قیمتگذاری شورای رقابت دارد میتواند آن را با سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده و شورای رقابت در میان بگذارد. قطعا هزینه تولید، سود معقول و رقابت جهانی میان خودروهای داخلی و خارجی باید در تعیین قیمت خودرو لحاظ شود تا بتوانیم در شرایط متعارفی مشکل خودرو در کشور را رفع کنیم.
برای جبران زیان انباشته خودروسازان چه پیشنهادهایی دارید؟
باتوجه به آنکه قانونگذار در این خصوص راهکار قانونی برای جبران زیان انباشته خودروسازان از طریق اجرای ماده90 اصل 44 قانون اساسی دارد؛ دولت و خودروسازان میتوانند با بررسیهای همهجانبه نسبتبه جبران زیانهای انباشته در صنعت خودرو اقدام کنند. از طرفی دولت میتواند از طریق مولدسازی زیان خودروسازان را جبران کند اما نباید از جیب مردم در این زمینه هزینه شود.
ثبت دیدگاه