پاپ فرانسیس با آیت الله سیستانی در نجف اشرف ملاقات کرد
  • اسفند 16, 1399 ساعت: ۱۰:۲۲
  • شناسه : 16767
    6
    پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان امروز شنبه در دومین روز از سفر تاریخی خود به عراق قرار است با مرجعیت عالیقدر شیعیان در نجف اشرف دیدار کند. این دیدار در نوع خود بی سابقه و مهم است.
    پ
    پ

    به گزارش ایرنا ، کاروان حامل «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک‌های جهان صبح امروز به منزل آیت الله سیستانی مرجع عالیقدر شیعیان عراق در نجف اشرف رفته است.

    پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان با گذشتن بیش از یکسال محدودیت های کرونایی برای یک سفر ۴ روزه روز جمعه در میان تدابیر شدید امنیتی و مقررات منع ورود به بغداد، وارد عراق شد.

    پاپ در بدو ورود به عراق در پای پلکان هواپیما در فرودگاه بغداد مورد استقبال مصطفی الکاظمی نخست وزیر قرار گرفت، در حالی که گروهی از مقام های رسمی، مذهبی و فرهنگی نیز حضور داشتند.

    وی روز گذشته علاوه بر نخست وزیر با رئیس جمهوری عراق برهم صالح نیز دیدار کرد.

     

    به گزارش ایسنا، به نقل از اسکای نیوز، در دومین روز از سفر تاریخی پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان به عراق امروز در شهر نجف اشرف با آیت الله العظمی سید علی السیستانی، مرجعیت عالیقدر شیعیان دیدار خواهد کرد.

    منابع اعلام کردند که پاپ لحظاتی قبل وارد شهر نجف اشرف شد.

    این دیدار با هدف تعمیق گفتگوی برادرانه میان شخصیتهای مهم مذهبی صورت میگیرد.

    این اولین بار است که در این سطح نشستی بین رهبر کاتولیک ها و مرجع شیعیان عراق به عنوان دو چهره تاثیرگذار جهان برگزار می شود.

    پس از این دیدار پاپ به ناصریه در استان ذی قار در جنوب عراق برود تا در زادگاه حضرت ابراهیم در اور در نشستی با شخصیت‌های مذهبی برجسته مذاهب گوناگون این کشور دیدار کند.

    رهبر کاتولیک های جهان روز شنبه در نخستین روز سفرش از عراقی‌ها خواست تا با برادران مسیحی خود به عنوان «یک سرمایه ارزشمند» رفتار کنند.

    وی همچنین تاکید کرد که خشونت، افراط گرایی و فساد کافی است و باید عدالت را برپا داشت.

    رهبر کاتولیک‌های جهان ظهر جمعه به وقت محلی در میان استقبال مصطفی کاظمی، نخست وزیر عراق وارد پایتخت این کشور شد.

    پاپ قرار است در این سفر سه روزه با مسیحیان در عراق دیدار کند. این رهبر مذهبی، پیشتر گفته بود می‌خواهد با افرادی دیدار کند که رنج‌های فراوانی را در سال‌های اخیر متحمل شده‌اند. اشاره رهبر کاتولیک‌های جهان به مسیحیانی است که در زمان حکمرانی داعش بر بخش‌هایی از عراق، دشواری‌ها و مرارت‌های فراوانی را تجربه کردند.

    صدها نفر که برخی از آن‌ها پرچم‌های واتیکان و عراق را در دست داشتند در مسیر عبور پاپ در نزدیکی فرودگاه بغداد جمع شده بودند تا از رهبر مذهبی کاتولیک‌ها استقبال کنند.

     

    دیدار پاپ با رئیس جمهوری عراق

     

    پاپ جمعه پس از ورود به فرودگاه راهی مقر ریاست جمهوری عراق برای دیدار با برهم صالح شد.

    وی در این دیدار گفت: «تنوع مذهبی، فرهنگی، قومی که از مشخصه‌های بارز جامعه عراق بوده است، سرمایه گرانبهایی است که می‌توان از آن حفاظت کرد و مانعی برای از بین بردن نیست.»

    وی افزود: «عراقی‌ها از هر دین و مذهبی شایسته برخورداری از حقوق و حمایت‌ هستند.اگر انسان‌ها یاد بگیرند فراتر از اختلاف‌ها به یکدیگر نگاه کنند و همدیگر را به‌عنوان اعضای یک خانواده انسانی ببینند، می‌توان یک روند موثر بازسازی را آغاز کرد و جهانی بهتر، عادلانه‌تر و انسانی‌تر را به نسل‌های آینده سپرد.»

    برهم صالح: شرق را نمی‌توان بدون مسیحیان تصور کرد

    صالح در دیدار با رهبر کاتولیک‌های جهان گفت: «تصمیم پاپ فرانسیس برای این سفر علی‌رغم شیوع ویروس کرونا و نگرانی‌های امنیتی، ارزش آن را دو برابر کرده است.»

    رئیس جمهوری عراق تصریح کرد که خاورمیانه به دلیل تنش‌های منطقه‌ای و افراط‌گرایی با «بحران همزیستی» روبرو است.

    وی بر اهمیت همزیستی مسالمت آمیز و حفظ جامعه مسیحیان که قدمتی ۲ هزار ساله در عراق دارد تاکید کردو گفت: «شرق را نمی‌توان بدون مسیحیان تصور کرد.»

    پاپ پس از دیدار با برهم صالح به سمت کلیسای کاتولیک سریانی «بانوی رستگار ما» در بغداد رفت. این مکان مذهبی در سال ۲۰۱۰ مورد حملات انتحاری قرار گرفت و به کشته شدن ده‌ها نفر از افرادی منجر شد که برای عبادت و نیایش به این مکان مذهبی پناه برده بودند.

    به گزارش یورونیوز، همزمان سازمان شوالیه‌های کلمبوس، بزرگترین انجمن برادری کاتولیک‌های جهان، که در جلب توجه جهانی به وضعیت مسیحیان در عراق فعال بوده است با اعلام حمایت از اظهارات پاپ در سفر به عراق اعلام کرد که ۱۰۰ هزار دلار به کلیسای اربیل کمک خواهد کرد.

    سفر به اربیل و موصل و مناطق مسیحی نشین در استان نینوا هم بخشی از این سفر است.

    دیدار پاپ و آیت‌الله سیستانی تاثیرات بسیاری در ابعاد مختلف دارد

    یک کارشناس مسائل غرب آسیا، با بیان این که به نظر می رسد سفر پاپ به عراق از یک موضع انسانی و عادلانه صورت گرفته است، اظهار کرد: امیدواریم در پی این سفر یک صلح عادلانه برای مردم منطقه به ویژه عراق حاصل شود.

    سید رضا صدر الحسینی، در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه با توجه به علاقه مندی پاپ برای سفر به عراق و دیدار با حضرت آیت الله سیستانی، سفر ایشان به این کشور از روز جمعه آغاز شد، گفت: در روز شنبه قرار است دیدار رهبر کاتولیک های جهان و آیت الله سیستانی انجام شود و این دیدار می تواند تاثیراتی در ابعاد مختلف داشته باشد .

    وی با بیان اینکه اقدامات نظام سلطه از جمله آمریکا علیه منطقه و جهان اسلام تاثیرات مخربی برای کشورهای غرب آسیا از جمله عراق داشته و خسارت های فراوانی ایجاد کرده است و این انتظار وجود دارد که در این سفر به این مسائل از سوی پاپ توجه شود، اظهار کرد: معمولا مقامات کلیسا به معنای ”صلح”  توجه کرده اند ولی کمتر به موضوعی به نام «صلح عادلانه» اهتمام داشته اند .

    این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه در این سفر قرار است پاپ با برخی از گروه های مردم نهاد و همچنین تعدادی از مسیحیان و آشوریان عراقی نیز دیدار و رایزنی داشته باشد، افزود: امیدواریم ایشان به این موضوع توجه داشته باشند که این امنیتی که اکنون مسیحیان عراقی با آن روبه‌رو هستند با تلاش بسیار زیاد مسلمانان به ویژه شیعیان و فرماندهان جریان مقاومت حاصل شده است و امیدواریم پاپ نسبت به اقدام ظالمانه و ترور دولتی که توسط دولت آمریکا علیه کسانی که برای حفظ امنیت مردم عراق از جمله مسیحیان تلاش بسیار زیادی کردند از جمله سردارشهید قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و  همراهان ایشان صورت گرفته، اظهار نظر قاطعی انجام دهند تا مسلمانان بتوانند از این اظهار نظر بالاترین مقام کلیسا در جهان مسیحیت برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه غرب آسیا استفاده کنند.

    صدرالحسینی در پایان گفت: به نظر می‌رسد که این سفر از یک موضع  عادلانه و انسانی صورت گرفته است و امیدواریم که در پی این سفر، صلحی  عادلانه برای مردم منطقه و به ویژه عراق حاصل شود.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.