پیامدهای جنگ غزه ادامه‌دار خواهد بود
  • اردیبهشت 17, 1403 ساعت: ۱۲:۵۱
  • شناسه : 81908
    5
    نشریه اینترنتی بلومبرگ در گزارشی به قلم سیلویا وستال مدعی شده که تبعات جنگ غزه در طول زمان ادامه خواهد داشت و از نظر مکانی هم در گستره وسیعی از ترکیه تا نیویورک احساس خواهد شد. این نویسنده در توضیح و تشریح تبعات جنگ غزه نوشته که در اثر این جنگ، ترکیه تجارت خود با اسرائیل را متوقف کرده است؛ تنش‌ها در عربستان سعودی بالا گرفته؛ و در ایالات متحده نیز تظاهرات طرفداران فلسطینی در سراسر دانشگاه‌های آمریکا گسترده شده و به عمق کارزارهای سیاسی نفوذ کرده است.
    پ
    پ

    س از هفت ماه، تاثیرات فراگیر جنگ اسرائیل و حماس کمترین نشانه‌ای از کاهش نشان نمی‌دهد. این درگیری که تاکنون جان ده‌ها هزار غیرنظامی را گرفته و هم‌چنین جمهوری اسلامی ایران و اسرائیل را به تقابل مستقیم واداشته، حالا به نظر می‌رسد که پس از ابطال فرضیات موجود در مورد امنیت خاورمیانه و به دنبال آن هم ایجاد اختلال در تجارت در مسیر دریای سرخ، به دنبال تاثیرگذاری در گستره وسیع‌تری است و تبعاتش دامن مناطقی دورتر را نیز خواهد گرفت.

    در ترکیه که به تازگی توقف کلیه مبادلات تجارت خود را با اسرائیل اجرایی کرده؛ به گفته مقامات این کشور این سیاست تا زمانی ادامه خواهد داشت که اسرائیل اجازه جریان بی‌وقفه و کافی کمک‌های بشردوستانه به غزه را صادر کند. این اقدام در ترکیه بی‌تردید به تنش‌های شدید بین متحدان- زمانی- نزدیک دامن خواهد زد؛ به خصوص به این دلیل که رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه به تازگی برای تحکیم جایگاهش در پایگاه هواداران و حامیان محافظه‌کارش، انتقادات خود را نسبت به اسرائیل و اقداماتش افزایش داده است.

    این البته تا حد زیادی به این دلیل است که جنگ وجهه یکی از مخالفان و به عبارت بهتر رقبای او را به نام فاتح اربکان- سیاستمدار اسلام‌گرا- تقویت کرده است. نام و صدای اربکان زمانی دوباره سر زبان‌ها افتاد که چندی پیش رسانه‌ها از این نوشتند که او نیز یکی از افرادی است که خواستار تعطیلی تاسیسات رادار کوریچیک شده‌اند- که یک سیستم دفاعی ناتو است که به گفته اربکان برای پشتیبانی و دفاع از اسرائیل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    در عربستان سعودی نیز که جنگ غزه بحث بر سر روابط عربستان با اسرائیل و آرمان فلسطین را دوباره مطرح کرده، مقامات برخوردهای خود را با شهروندان به دلیل گذاشتن پست‌های مرتبط با این موضوع در رسانه‌های اجتماعی تشدید کرده‌اند.

    در مورد آمریکا هم باید به صحبت‌های اخیر جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده در مورد تظاهرات دانشگاهی اشاره کرد- که بالاخره سکوت خود را در این زمینه شکست و گفت که «حق اعتراض» را در میان دانشجویان به رسمیت می‌شناسد، اما «حق ایجاد هرج و مرج» را نه. او هم‌چنین گفت که در آمریکا جایی برای یهودی‌ستیزی یا اسلام‌هراسی وجود نخواهد داشت.

    بایدن برای افزایش شانس خود در انتخابات ریاست‌جمهوری نوامبر در بسیج رای‌دهندگان جوان و ترقی‌خواهان- که بابت حمایت‌های او از اسرائیل ناامید شده‌اند- با چالش‌هایی مواجه است.

    این ناآرامی‌ها منجر به دستگیری نزدیک به ۲۰۰۰ نفر در ده‌ها مؤسسه دانشگاهی شده و جنگی دوردست را در دستور کار سیاسی ایالات متحده قرار داده است.

    با این حال تنها چیزی که می‌تواند باعث آرامش خیال بایدن شود، این است که او تنها کسی نیست که داغی فضای سیاسی دنیا را احساس می‌کند.

    منبع: شفقنا

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.