به بهانه مرگ مارادونا ؛ چگونه باید از الیت های ورزشی محافظت کرد ؟
  • آذر 6, 1399 ساعت: ۱۱:۱۰
  • شناسه : 7335
    6
    فراز و فرود یک اسطوره در خبر ها آمد دیگو آرماندو مارادونا، فوتبالیست اسطوره‌ای آرژانتین و جهان در سن 60 سالگی براثر سکته قلبی در شهر بوینس‌آیرس درگذشت.
    نویسنده : سید امیر حسینی منبع : فرهنگ ایرانیان
    پ
    پ

    رئیس فدراسیون فوتبال آرژانتین نیز با انتشار پیامی، نسبت به مرگ مارادونا ضمن ابراز اظهار تاسف اظهار کرد او همیشه در قلب ما خواهد ماند.
    مارادونا، که به عنوان یکی از بزرگترین فوتبالیست های تمام دوران شناخته می شود، به آرژانتین در فتح جام جهانی در ۱۹۸۶ کمک کرد. 

    او فوتبال باشگاهی را برای بوکاجونیورز، ناپولی و بارسلونا بازی کرد و میلیون ها نفر در سراسر جهان به خاطر مهارت های درخشانش وی را مورد ستایش قرار دادند.  در ایران هم یکی از ستارگان مشهور فوتبال بود که در ضرب المثل مردمی مارادونا را ول کن غضنفر را بچسب در محاورات اجتماعی جا خوش کرد. فراز و فرود مارادونا در زندگی شخصی وحرفه ای اش از موضوعات بحث برانگیز است. وقتی شخصیت ورزشی ستارگانی چون فرانس بکن باور، دیوید بکام، زین الدین زیدان را بررسی می کنیم تفاوت های فرهنگی و چگونگی پرورش و حفظ نخبگان آشکار می شود که می تواند چراغ راه آینده ستارگان ورزشی و مدیران ودست اندرکاران ورزش و بویژه کمیته ملی المپیک و فدراسیون های ورزشی کشورمان باشد که از خروجی کمیته ملی المپیک بیشتر ستاد توزیع پول تداعی می شود تا توجه به کارهای فرهنگی زیر بنایی .
    مارادونا
    واقعیت آن است وقتی برنامه منسجم فرهنگی و تربیتی برای توسعه شخصیت و حفظ ونگهداری الیت ها یا نخبگان ورزشی نباشد شاهد سقوط برخی از ورزشکاران نخبه می شویم. در این زمینه یکی از مدیران کل وزارت ورزش می گفت در بازدید از زندان‌های یکی از استان‌ها رئیس زندان می گفت بیایید دستاورد های خودتان را ببینید. این مدیر می گفت در آن روز یکی از بدترین خاطرات ورزشی ام رقم خورد که چرا باید برخی ارافراد ورزشکار که بایستی پهلوان می شدند و دست دیگران را می گرفتند، خود به دام بزهکاری افتادند . در گفتگویی با جناب صادق درودگر جامعه شناس وکارشناس ورزش در مورد چگونگی حفظ نخبگان وی به تجربه عملی آلمانی هادر تعیین معلم ادبیات برای فرانس بکن باوئر معروف به قیصر که در چهار جام جهانی به عنوان بازیکن ومربی در تیم آلمان حضور داشت اشاره داشت که چگونه از برند ها محافظت می شود .همچنین نحوه برخورد مربی بزرگ منچستر یونایتد الکس فرگوسن با دوید بکام ستاره و برند بزرگ انگلیسی قابل توجه است که آنها چگونه با برنامه و روش تربیتی به حفظ الیت های خود که هریک برند و نشانه ای جذاب برای کشورشان هستند اقدام کرده اند. مارادونا پس از اوج فوتبال اش و بازنشستگی به دلیل ضعف های اساسی شخصیتی به الکل ومواد مخدر معتاد شد.
    مارادونا پس از ترک اعتیاد مدتی در بیمارستان روانی بستری بود. او هنگام ترخیص از بیمارستان گفت:
    “اینجا آدمای زیادی هستند که همه دیوونه اند، یکی میگه من ارنستو چه گوارا هستم همه باور می‌کنند، یکی دیگه میگه من مهمتا گاندی ام همه باور می‌کنند ولی وقتی من بهشون میگفتم که من مارادونا ام همه بهم می‌خندیدن و میگفتن: هیچوقت، هیچکسی، مارادونا، نمیشه. . . و من از مردم خجالت میکشم که چی به سر خودم آوردم. . .

    سید امیر حسینی
    دبیرکل سابق کمیته ملی المپیک ورئیس انجمن ورزش شرکت ها

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.