جنگ غزه مهم تر از اوکراین برای غرب !
  • آبان 10, 1402 ساعت: ۱۶:۳۰
  • شناسه : 67705
    7
    «دولت های غربی نگرانی های جدی در مورد از دست دادن کنترل خود بر دریای مدیترانه با تحقق سناریوی شکست و فروپاشی رژیم صهیونیستی داشته و دارند. در کنار این مساله، این دسته از کنشگران به شدت نگرانند که مبادا جنگ غزه، روند تحولات گسترده و عمیق در نظام بین المللِ در حال تغییر جهان را نیز سرعت بیشتری ببخشد.»
    پ
    پ

    حملات گسترده هوایی، توپخانه ای و همچنین زمینی رژیم اشغالگر قدس به نوار غزه، روز به روز، ابعاد و ماهیت فاجعه‌بار‌تری را به خود می گیرد. در این راستا، آمارهای رسمی حاکی از این هستند که بیش از 9 هزار فلسطینی ساکن در نوار غزه در نتیجه این حملات شهید شده و صدها فلسطینی دیگر نیز زخمی شده و برخی نیز همچنان زیر آوار بمباران های صهیونیست ها قرار دارند.

    در این راستا، بسیاری از نهادهای حقوق بشری به صراحت نسبت به وقوع یک فاجعه بزرگ انسانی در نوار غزه هشدار می دهند. منطقه ای که با قطعی آب و برق و همچنین عدم دسترسی کافی به غذا و دارو و سوخت رو به رو است و حملات بی امانِ صهیونیست ها به نوار غزه نیز آسیب های جدی را به مردم این منطقه وارد کرده است. با این همه، اوج گیری جنگ غزه و مقاومت جانانه جریان مقاومت فلسطین در برابر رژیم اشغالگر قدس، با 3 افشاگری بزرگ علیه دولت های غربی که تمام قد به حمایت از اسرائیل برخاسته اند نیز همراه شده و به نظر می‌رسد که این دسته از دولت ها در ادامه راه بایستی با تبعات و پیامدهای این موضوع دست و پنجه نرم کنند.

    اولا، جنگ غزه و جنایات گسترده صهیونیست ها علیه مردم این منطقه، بار دیگر استانداردهای دوگانه حقوق‌بشری رهبران غربی را پیش چشم افکار عمومی جهان قرار داد. در این چهارچوب، رهبران غربی که در بحبوحه جنگ اوکراین، جار و جنجال های گسترده ای را با ادعای حمایت از مردم اوکراین و تضعیف روسیه به راه انداختند و سعی در برسازی تصویری انسانی از خود داشتند، در جریان جنگ غزه سکوتی سهمگین را لحاظ کردند و حتی به رژیم اشغالگر قدس نوعی چراغ سبز را در قتل و عام و کشتار مردم فلسطین نشان دادند.

    موضوعی که مُهر تاییدی بر این گزاره است که غربی ها در حوزه حقوق بشری نیز دسته بندی خوب و بد دارند و برخلاف شعارها و ادعاهای دور و دراز خود در این رابطه، صرفا منفعت‌طلبی پیشه می کنند و اصول و حقوق انسانی برای آن ها کمترین اهمیتی ندارد.

    دوم اینکه جنگ غزه و جنایات صهیونیست ها علیه مردم این منطقه، با واکنش های گسترده ای در کشورهای غربی، از سوی افکار عمومی آن ها رو به رو شد. در واقع، جنایات رژیم اشغالگر قدس علیه ملت فلسطین به قدری سهمگین و تکان دهنده بوده که افکار عمومی در جهان غرب، منسجم‌تر و گسترده تر از هر زمان دیگری دست به برگزاری راهپیمایی و اعتراضات در کشورهای خود جهت اعلام انزجارشان از اسرائیل و اعلام حمایت از ملت فلسطین زده اند.

    تظاهرات گسترده بیش از 100 هزار نفری در لندن پایتخت انگلستان و همچنین برگزاری راهپیمایی های مشابه در دیگر کشورهای اروپایی نظیر فرانسه، آلمان، سوئد، ایتالیا، هلند و غیره، همه و همه نمودهایی عینی از این موضوع را به نمایش گذاشت که تا چه اندازه رویکرد و دیدگاه ملت های غربی با دولت هایشان متفاوت است. جالب است که مثلا دولت انگلستان و لابی‌های صهیونیستیِ متحد آن به قدری از راهپیمایی های گسترده در این کشور علیه اسرائیل به ستوه آمده اند که دولت “ریشی سوناک” دستورکار اخراج و لغو ویزای آن دسته از شهروندان خارجی که در راهپیمایی های حمایت از ملت فلسطین شرکت داشته و یا آن ها را سازماندهی کرده‌اند صادر کرده است.

    وزیر کشور انگلیس نیز در موضع گیری عجیبی تاکید کرده که اهتزاز پرچم فلسطین در این کشور می تواند ماهیت غیرقانونی داشته باشد. عجیب اینکه در دیگر کشورهای اروپایی نظیر هلند، آلمان و فرانسه، دولت های آن ها قوانینی سخت گیرانه را در برگزاری راهپیمایی های حمایت از ملت فلسطین تنعیین کرده اند. این در حالی است که حامیان رژیم صهیونیستی می توانند آزادانه و بدون هر مشکلی دست به تجمع بزنند و نکته قابل تامل اینکه رهبران غربی نیز در قالب این تجمعات شرکت می کنند و حمایت خود را از رژیم اشغالگر قدس نشان می دهند.

    و در نهایت سوم اینکه اوج گیری جنگ غزه، افشاگرِ هول و هراس جدی بوده که به جان رهبران غربی افتاده است. سفرهای سراسیمه رهبران کشورهای غربی نظیر روسای جمهور آمریکا و فرانسه و همچنین نخست وزیر انگلیس و صدر اعظم آلمان به اراضی اشغالی و تلاش جهت دلگرمی دادن به صهیونیست ها در وضعیت بحرانی شان، حاکی از این موضوع بود که ضربه عملیات طوفان الاقصی و مقاومت جانانه ملت فلسطین در برابر رژیم اشغالگر قدس، حقیقتا کاری و جدی بوده است.

    در این چهارچوب، دولت های غربی نگرانی های جدی در مورد از دست دادن کنترل خود بر دریای مدیترانه با تحقق سناریوی فروپاشی و یا تضعیف جدی رژیم صهیونیستی داشته و دارند. در کنار این مساله، این دسته از کنشگران به شدت نگرانند که مبادا جنگ غزه، روند تحولات گسترده و عمیق در نظام بین المللِ در حال تغییر جهان را سرعت بیشتری ببخشد. مسائلی که مجموعا سبب شده‌اند تا برخی از ناظران و تحلیلگران به این نکته اشاره کنند که از نگاه جهان غرب، جنگ غزه حتی از اهمیت به مراتب بیشتری در قیاس با جنگ اوکراین برخوردار است.

    منبع: الف

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.