«ستون پنجم؛ باندهای غارت کاروان‌های کمک‌رسانی در غزه تحت حمایت اسرائیل»
  • اسفند 21, 1402 ساعت: ۱۲:۴۰
  • شناسه : 78037
    6
    رژیم اشغالگر اسرائیل با چشم‌پوشی از فعالیت باندهای غارت کمک‌های انسانی در نزدیکی نقاط استقرار نیروهایش در غزه و در مقابل هدف گرفتن پلیس فلسطین به دنبال ایجاد آشوب در نوار غزه و تعمیق گرسنگی در آن است.
    پ
    پ

    «فاطمه رمضان»، زن آواره و چهل ساله فلسطینی پس از ناکامی در دریافت کمک‌های حمل شده بر روی کامیون پر از مواد غذایی در نتیجه غارت محموله‌ها توسط جوانان چماق به دست و گاها مسلح، دست خالی به مرکز آوارگان بازگشت.

    فاطمه که با پسرش محمود (۱۶ ساله) به مرکز توزیع کمک‌های انسانی رفته بود، گفت: «این دزدها سریع همه چیز را در عرض چند دقیقه غارت کردند سپس آن را به تاجرانی می‌فروشند که محموله‌ها را با قیمت‌های بسیار بالا در بازارها عرضه می‌کنند.»

    این حادثه اولین بار نبود که اتفاق می‌افتاد بلکه از ابتدای فوریه تا به امروز ۸۰ بار در نواحی مرکزی و جنوبی نوار غزه تکرار شده که برخی از آنها موفقیت‌آمیز بود و برخی دیگر با فرار معجزه‌آسا رانندگان با محموله خود همراه بوده است اما آنچه وضعیت را بدتر کرده این است که اشغالگران اسرائیلی پلیس مامور تامین امنیت محموله‌ها را هدف قرار دادند؛ امری که او دزدان را تشویق کرد تا به کامیون‌ها حمله کنند.

    العربی الجدید از طریق یک رصد میدانی، سه منطقه را که دزدان و غارت‌کنندگان کامیون‌های کمک‌رسانی در استان رفح فعالیت دارند، رهگیری کرد؛ استانی که میزبان حدود ۱.۴ میلیون آواره فلسطینی است و اولین منطقه‌ای است که کاروان کمک‌ها از سمت مصر وارد آن می‌شوند.

    اطراف دروازه گذرگاه رفح که کامیون‌ها از آن حرکت می‌کنند اولین منطقه هدف است.در ۱۶ فوریه گروهی از افراد در مقابل دروازه اصلی گذرگاه از سمت فلسطین لاستیک‌های خودرو را آتش زدند و پس از درگیری با پلیس وارد گذرگاه شده و به گفته یک منبع رسمی در این گذرگاه، محموله کمک‌ها را به تاراج بردند.

    همچنین تلاش‌ها برای حمله به کامیون‌های امدادی در امتداد خیابان طاها حسین در شهرک خربة العداس در شمال شهر که طولانی‌ترین خیابان آن محسوب می‌شود و همچنین محور مرزی صلاح‌الدین در جنوب استان بین غزه و مصر انجام می‌شود.

    حملات توسط ده‌ها مرد جوان انجام می‌شود که اکثر آنها نقاب دارند و سنگ و چوب حمل می‌کنند و هر آنچه مانع حرکت کامیون‌ها می‌شود، در جاده قرار می‌دهند و سپس به سمت آنها سنگ پرتاب کرده و رانندگان را مجبور به توقف می‌کنند سپس غارت محموله‌ها آغاز می‌شود و اگر راننده از توقف امتناع کند، سارقان به او شلیک می‌کنند، همانطور که در شب هشتم در ۲۰ فوریه گذشته اتفاق افتاد به طوری که پس از امتناع عظام سعید الکتنانی راننده فلسطینی از اطاعت دستورات سارقان به هنگام حرکت در غرب شهر رفح، به سمت وی تیراندازی کرده و کشتند، در همین ارتباط، یک منبع پزشکی در بیمارستان شهید ابویوسف النجار تاکید کرد حدود ۱۵ راننده و نگهبان در ماه فوریه در نتیجه حملات مکرر سارقان به کامیون‌ها مجروح شدند.

    دزدان محموله‌های غارت شده را از طریق یک موتورهای سه چرخه معروف به توک توک به منظور فروش به بازارها منتقل می‌کنند.

    «ابراهيم يوسف»، تاجر فلسطینی ساکن مركز استان رفح که در فروش مواد غذايي فعالیت می‌كند، مي گويد: «كالاهای خود را از افرادی كه توانستند به كاميون‌ها حمله كنند و بسته‌های غذا را غارت كنند، به دست مي‌آورد.» وی ادامه می‌دهد: «من هر بسته را ۱۵۰ شکل(۴۲ دلار) خريدم. و بین ۱۰ تا ۲۰ درصد سود می‌بریم، این موضوع در غزه به ویژه در ماه‌های ژانویه و فوریه که شاهد اوج غارت کامیون‌ها بود، امری معروف است.»

    اشغالگران از طریق هدف قرار دادن افسران پلیس، مقر آنها و کسانی که مسئول توزیع کمک هستند، تلاش می‌کند ضمن ایجاد آشوب و هرج و مرج به غارتگران کمک کند

    «رامی عبدو»، رئیس دیده‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه (یک سازمان مستقل و مستقر در ژنو) ضمن تایید این گزارش‌ها گفت: «دولت اشغالگر برای دامن زدن به هرج و مرج در خیابان‌های غزه تلاش می‌کند، امری که به وضوح در هنگام توزیع کمک‌ها شاهد آن هستیم. ما تاکنون ۲۳ حمله مستقیم به پرسنل پلیس غیرنظامی را مستند کردیم که ۶ مورد از آنها در حین تامین امنیت کاروان‌های امدادرسانی رخ داده است.»

    بر اساس داده‌های دفتر رسانه‌های دولتی، ۳۵ افسر پلیس مسئول تامین کامیون‌ها در نتیجه حملات اشغالگران به شهادت رسیدند.از جمله مهمترین  این عملیات، بمباران هواپیمای بدون سرنشین اسرائیلی در صبح روز ۱۰ فوریه سال گذشته بود که یک خودرو در محله تل السلطان در رفح، در حالی که احمد الیعقوبی، مدیر تحقیقات رفح و معاونش ایمن الرنتیسی و ابراهیم شطاط رئیس اداره تحقیقات تدارکات سوار آن بودند مورد هدف قرار گرفت.

    باندهای غارت تحت حمایت اشغالگران

    باندهای غارتگر تحت حفاظت و حمایت مستقیم اشغالگران فعالیت می‌کنند و این باندها اغلب در نزدیکی تانک‌ها و توپ‌های اسرائیلی خرابکاری خود را انجام می‌دهند و اشغالگران مانع آنها نمی‌شوند همانطور که در شامگاه بیست و هشتم ماه گذشته در مجتمع پرشکی ناصر در شهر خان‌یونس روی داد و غارتگران بخش‌ها و ساختمان‌های آن مورد سرقت و غارت قرار دارند و سپس برخی از بخش‌ها را به آتش کشیدند.

    سخنگوی وزارت بهداشت غزه در این باره گفت: اشغالگران زمینه را فراهم کردند تا «مزدوزان و خائنان» در مقابل دیدگان تک تیراندازان اسرائیلی مجتمع را تخریب و غارت کنند.

    علاوه بر موارد فوق، شهادت رانندگان کامیون تایید می‌کند که گروهی از مردان مسلح در شرق، در مرز با مصر مستقر هستند و سعی در بستن راه کامیون‌های کمک‌رسانی و باج گیری از رانندگان دارند و به خاطر نزدیک بودن به نقطه تمرکز نیروهای اشغالگر، پلیس فلسطین قادر به ممانعت آنها نیست.

    شش شهروند غزه ساکن شهر رفح شهادت‌های بستگان خود در شمال نوار غزه را انتقال دادند که نشان می‌دهد باندهای مسلح کامیون‌های کمک‌رسانی بر مناطق شمالی که ساکنان آن از قحطی شدید رنج می‌برند، کنترل می‌کنند و از دستیابی مردم به مواد کمکی جلوگیری می‌کنند و سپس آن را به قیمت‌های بالا می‌فروشند به طور مثال، قیمت یک کیسه آرد (۲۵ کیلوگرم) به ۱۰۰۰ دلار آمریکا می‌رسد؛ امری که باعث شد افسران پلیس برای جلوگیری از غارت در بین مردم با لباس مدنی حضور داشته باشند. به گفته شاهدان عینی، پلیس تعدادی از سارقان را که به دستورات برای جلوگیری از غارت گوش نداند، کشته و زخمی کرد.

    سرتیپ ریاض القادی، مدیر پلیس رفح، وجود باندهای سازمان یافته در نوار غزه را رد کرد و گفت: با دستگیری برخی از عاملان متوجه شدیم که بسیاری از آنها به دلیل شرایط اقتصادی این کار را انجام می دهند.

    وضعیت هرج و مرج امنیتی، سازمان‌های امدادی را مجبور کرده تا فعالیت خود را در نوار غزه به حالت تعیلق درآورند، مشاور رسانه‌ای آنروا در این باره گفت: پس از آنکه اسرائیل نیروهای پلیس مامور تامین امنیت کاروان‌ها در گذرگاه‌ها را هدف گرفت و موجبات غارت آن را فراهم کرد، ما با مشکلاتی در تردد کامیون‌ها مواجهیم.

    منبع: شفقنا

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.