فرزاد گرامی پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: جذب درصدی از این سرمایه میتواند محرک بخش های مختلف اقتصاد ایران باشد.
این عضو هیات علمی دانشگاه ادامه داد: برای درک بهتر این میزان سرمایه می توان اشاره کرد که چین با ۵.۵ هزار میلیارد دلار، ژاپن با ۱.۴ هزار میلیارد دلار و سوییس با یک هزار میلیارد دلار، دارای بیشترین ذخایر ارزی در بین کشورهای جهان هستند.
وی ادامه داد: بطور مثال در سال گذشته میلادی بیش از ۸۰ میلیارد دلار جذب سرمایه خارجی در کشور چین از محل چینی های مقیم خارج بوده است که ۱۰ درصد از کل میزان جریان سرمایه گذاری مستقیم خارجی در چین است.
گرامی اظهار کرد: بطور رسمی، حدود ۴ میلیون ایرانی در خارج از کشور شناسایی شده اند و احتمال دارد این عدد به بیش از ۶ میلیون نیز برسد.
عضو کارگروه اقتصادی و بازرگانی شورایعالی ایرانیان مقیم خارج از کشور بیان کرد: بر اساس آمارهای وزارت امور خارجه، ۴۹ درصد از ایرانیان مقیم خارج از کشور در آمریکا و کانادا، ۲۶ درصد در اروپا، ۱۴.۵ درصد در کشورهای عربی و آفریقایی و ۱۰.۵درصد در سایر کشورهای آسیا و اقیانوسیه زندگی می کنند.
گرامی گفت: ایجاد و تقویت حس اعتماد در ایرانیان خارج از کشور از مهمترین مؤلفههای سرمایه اجتماعی است که لازم است دولت سیزدهم در سیاستگذاری های خود توجه ویژه ای به آن نشان دهد.
مشاور ارشد فراکسیون حمایت از سرمایه گذاری داخلی و خارجی مجلس ادامه داد: در کنار لزوم فراهمسازی فضای روانی و جلب اعتماد ایرانیان دارای سرمایه و تخصص مقیم خارج از کشور، از موانع اصلی جذب سرمایههای ایرانیان خارج از کشور، می توان به تامین مبانی حقوقی سرمایهگذاریهای خارجی و به رسمیت شناخته شدن حقوق مالکیت، قانون مدنی و همچنین اصلاح ساختارهای مالی، پولشویی و شفافیتهای مالیاتی اشاره کرد که همگی ریشه داخلی دارد.
گرامی با اشاره به اینکه جذب سرمایه گذاران ایرانی تاثیر به سزایی بر ورود سرمایهگذاران غیر ایرانی دارد، ادامه داد: در صورت اجرایی شدن تصمیمات مهم و اقدامات عملیاتی در خصوص مشارکت ایرانیان مهاجر، در فعالیتهای اقتصادی ایران و ایجاد فضای ثبات و امنیت برای ایشان، قطعاً زمینه برای ورود موثر و وسیع سرمایهگذاران غیرایرانی نیز فراهم خواهد شد.
وی افزود: با فعال شدن شورایعالی ایرانیان مقیم خارج از کشور، بویژه تشکیل ۲ کارگروه اقتصادی و بازرگانی و کارگروه حقوقی و قضایی، بتوان هرچه سریعتر موانع پیش روی جذب سرمایه ایرانیان مقیم خارج از کشور را مرتفع نمود و شاهد رشد میزان سرمایه گذاری ایشان در طرح های داخل کشور بود، که البته این موضوع مستلزم دغدغه مندی و تلاش شبانه روزی مسوولین امر می باشد.
گفتگو از: سید مهدی مرتضوی
ثبت دیدگاه