سیاه‌ترین روز کرونا در ایران
  • آبان 26, 1399 ساعت: ۱۶:۰۱
  • شناسه : 6740
    8
    شمار قربانیان ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در سطح کشور به رقم بی سابقه ۴۸۶ نفر رسید تا با ثبت رکوردی تازه، سیاه ترین روز کرونا در ایران رقم بخورد اما شواهد نشان می دهد در صورت عدم مقابله همگانی با این بیماری مرگبار و تداوم وضعیت کنونی، روزهایی سیاهتر نیز در راه است.
    پ
    پ

    «سیماسادات لاری» سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ساعت ۱۴ امروز دوشنبه به خبرنگاران گفت: با فوت۴۸۶ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید۱۹ در کشور به ۴۱ هزار و ۹۷۹ نفر رسید و ۲۷ استان همچنان در وضعیت قرمز کرونا هستند.

    وی  افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۲۶ آبان ۱۳۹۹) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۵۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و سه هزار و ۱۳۳ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۷۵ هزار و ۱۲۱ نفر رسید.

    سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون ۵۶۴ هزار و ۶۹۹ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. همچنین۵۶۷۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون پنج میلیون و ۵۴۵ هزار و ۴۴۴آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

    لاری افزود: استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند و استانهای هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.

    وی گفت: امروز هم شاهد رکورد جدیدی از آمار فوتی های کرونا در کشور بودیم، در این شرایط تقویت مسئولیت پذیری اجتماعی اساسی ترین عامل قطع زنجیره بیماری در کشور است و هنوز موثرترین روش در مقابله با کرونا پیشگیری و رعایت اصول بهداشت فردی و اجتماعی و پروتکل های مصوب است اما به رغم تاکیدهای مداوم وزارت بهداشت در رعایت فاصله گذاری و استفاده از ماسک همچنان شاهد صحنه هایی از تجمع مردم و برگزاری مراسم پر تجمع در کشور هستیم که زیبنده مردم مسئولیت پذیر کشور نیست.

    زمستان سخت تر از پاییز در پیش است

    سخنگوی وزارت بهداشت افزود: مشاهده این صحنه های پر تجمع در زمانی که آمار فوتی های کرونا به بیش از ۴۵۰ نفر در روز رسیده بسیار نگران کننده است و با این روند زمستانی به مراتب سخت تر از پاییز در پیش داریم، امیدواریم با افزایش پرهیز مردم از رفتارهای پر خطر و بهبود مدیریت های فرابخشی و همکاری دستگاههای مختلف شاهد توقف زنجیره شیوع بیماری کووید۱۹ در کشور باشیم.

    به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ ( فوریه ۲۰۲۰)  بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تایید کرد.

    بیماری کووید ۱۹ بر اساس آمار رسمی کشورها تاکنون بیش از ۵۴ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر نیز  بر اثر این بیماری جان خود را از داده اند. ایران از نظر تعداد فوت کرونا و بدون در نظر گرفتن نسبت جمعیت نهمین کشور دنیاست. تعداد فوت کرونا در آمریکا، برزیل، هند، مکزیک، انگلیس، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا بیش از ایران بوده است.

    ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم بیماری کووید۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف می شوند.

    در همین حال «عبدالرضا رحمانی فضلی» روز دوشنبه در نشست ویدئو کنفرانسی با فرمانداران و روسای شبکه بهداشت سراسر کشور با بیان اینکه از همه ظرفیت‌ها برای اجرای طرح محدودیت برخورداریم، گفت: پلمب، ظرفیت مدیریت بحران، دادستان‌ها و شورای تامین را داریم اما اشکال در عمل یا ضعف در فهم دقیق این قوانین و مقررات است.

    وزیر کشور با تاکید بر استفاده از این ظرفیت‌ها، ادامه داد: دادستان در جلسه حضور دارد و از او بخواهید در جایگاه مدعی العموم وارد شود که می‌شوند. از قوه قضاییه که با دقت و جدیت پای کار آمدند تشکر می‌کنم.

    رحمانی فضلی با بیان اینکه فرمانداران هر روز دست کم یک ساعت باید جلسه بگذارند، خطاب به آنان اظهار کرد:  چه اول صبح باشد چه آخر وقت، جلسه بگذارید و اعضا را جمع کنید و برای روز بعد برنامه‌ریزی کنید. همه با وصل شدن به نرم افزار و سیستمی که راه اندازی می‌شود، مصوبات و اقدامات را برای بابک دین پرست معاون اقتصادی وزارت کشور بفرستید. چک لیست داشته باشید. قرار شد حسین ذوالفقاری معاون امنیتی انتظامی اجتماعی وزارت کشور دستورالعمل اجرایی هر دستگاه را برای فرمانداران ارسال کند؛ شما باید براساس این دستورالعمل‌ها چک لیست داشته باشید و مطالب را بنویسید که آیا این کار انجام شد یا نه.

    فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره مساله تجمع و تردد، گفت: وقتی منطقه‌ای قرمز می‌شود، تجمعات و ترددها نباید باشد. برخی فرمانداران مراعات برخی رودربایستی‌ها را دارند و در جلسه استانداران هم گفتم هر جا رودربایستی دارید به من ارجاع دهید و بر گردن من وزیر کشور بیندازید. ما حتما پیگیری خواهیم کرد. تجمع و تردد وقتی قرمز می‌شود باید کنترل کامل شود. هیچ استثنا نداریم.

    رحمانی فضلی با تاکید براینکه به هیچ وجه آمارسازی و مخفی کاری نباید داشته باشیم، گفت: اینجا بحث جان مردم در میان است. سعید نمکی وزیر بهداشت بر مبنای آمارهای شما تصمیم می‌گیرد. آمار فوتی‌ها را کم ندهیم و «اگر فوتی‌ها و مبتلایان زیاد شدو به مواردی نیاز دارید، بگویید.»

    رییس شورای امنیت کشور با اشاره به اهمیت مشارکت‌های مردمی در اجرای طرح جدید محدودیت‌ها، اظهارکرد: معاون اجتماعی را مسوول این کار کردم و این هفته باید با محوریت تعیین شده در قرارگاه درباره مشارکت‌های مردمی گزارش دهند. همه باید در قرارگاه فعال باشیم. در حوزه پیشگیری، درمان و نظارت باید در سمن‌ها (سازمان‌های مردم نهاد)، احزاب هیات‌ها و تشکل‌ها، مشارکت مردم را داشته باشیم چون کار مال خودشان است.

    وی تاکید کرد: دستورالعمل‌ها را باید جدی بگیریم. اگر تشکیل میز خدمت در برخی جاها دستاورد خوبی دارد، آن را تسری دهیم. اصناف و گروه‌های آسیب پذیر باید مورد حمایت قرار بگیرند اگر طرح اجرا نشود این صدمه استمرار خواهد یافت. سمن‌ها، خیرین و تشکل‌های مردمی باید در اجرای این طرح به ما کمک کنند.

    مناطق حاشیه‌ای و روستاها در اولویت باشند

    رحمانی فضلی درباره تامین منابع مالی، گفت: آقای نمکی موضوع جرایم را گفتند که هرچه جریمه است بحث همین کمک‌ها می‌شود. اگر لازم بود از هر محلی که جابجایی ممکن است ما این کار را انجام می‌دهیم.

    فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه مناطق حاشیه‌ای و روستاها در اولویت باشند، گفت: البته اولویت ما جایی است که بیشترین ابتلا و بستری را دارد. اما در حاشیه‌ها امکانات کم است. از روستاها که در آن امکان آزمایش کمتر است، غفلت نکنیم. بحث روستاها بر عهده بخشداران است. بخشداران در خدمات‌رسانی، معاینات، درمان و رعایت پروتکل‌ها باید به روستاها توجه داشته باشند.

    مصوبات ستاد در حکم مصوبات شورای عالی امنیت ملی است

    رحمانی فضلی، مصوبات ستاد را در حکم مصوبات شورای عالی امنیت ملی خواند و گفت: این مصوبات شاید یک پله هم از قانون بالاتر باشد. چون خود رهبر انقلاب فرمودند که مصوبات ستاد در حکم مصوبات شورای عالی امنیت ملی است.

    وزیر کشور ادامه داد: در همه بخش‌های مختلف ضمانت‌ها، جرایم و تذکرات باید تهیه شود. می‌گویند دستگاه‌های اجرایی رعایت نمی‌کنند این درست است! اتفاقا روز گذشته سه افتتاحیه و یک جلسه در تلویزیون دیدیم که در هر هیچ‌ یک از سه مورد پروتکل رعایت نشده است.

    رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: فرماندار و رییس شبکه بهداشت گاهی شانه به شانه نشسته بودند و مردم وقتی این صحنه‌ها را می‌بینند می‌گویند جدی نیست. در صف‌ها روغن نباتی توزیع می‌کنند این درست نیست.

    وی،  خطاب به فرمانداران ادامه داد: شما در شهرستان اختیار هر امری که این پروتکل خوب اجرا شود را دارید؛ گشت‌ها را زیاد کنید. گزارش دادند ۹۰ درصد بانک‌ها پروتکل را رعایت کردند باید ۱۰۰ درصد رعایت کنند همان یک درصد و  ۵ درصد تاثیرگذاری منفی دارد.

    بانک‌ها محل شیوع ویروس کرونا است/ بانک‌ها را پلمب می‌کنیم

    رحمانی فضلی، بانک‌ها را محل شیوع ویروس کرونا دانست و تصریح کرد: مدیرعامل بانک‌ها در استان‌ها و شهرستان‌ها را موظف کنید و اگر چنین نکردند همانند مغازه ها این بانک‌ها را هم پلمب کنیم. بنابراین به بانک‌ها باید دستورالعمل بدهیم.

    فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه نسبت به اتباع غیرمجاز هم نیروهای انتظامی باید تلاش کنند اتباع غیرقانونی‌ را عودت دهند، گفت: به آنانی که قانونی در کشور ما هستند باید خدمات دهیم و از آنان بخواهیم پروتکل‌ها را رعایت کنند.

    وی تاکید کرد: مشارکت مردم را تقویت کنید و کار را به خود مردم بسپارید و همه اینها به عنوان عملکرد خالصانه فرمانداران، روسای شبکه‌های بهداشت، همه دستگاه‌ها بسیج، صدا و سیما، هلال احمر و ناجا جزو نامه اعمال حسنه برای عاقبت به خیری خود و خانواده شان خواهد بود.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.