در ادامه صادرات نخستین محموله ۱۰۰۰ دستگاهی محصولات سایپا به کشور ونزوئلا اواخر سال گذشته و استقبال مردم این کشور، این گروه خودروسازی دومین محموله صادراتی بهصورت CBU (خودرو کامل) را به کشور ونزوئلا صادر کرد. بر این اساس، در خردادماه، ۱۰۰۰ دستگاه خودرو که شامل ۷۰۰ دستگاه کوییک ST معمولی و ۳۰۰ دستگاه ساینا S و همچنین ۶ کانتینر قطعات یدکی است، به کشور ونزوئلا صادر شد. این حرکت نشاندهنده آن است که گروه خودروسازی سایپا در راستای گسترش بازارهای صادراتی و افزایش سهم بازار، سفارشهای دریافتی را به سرعت پاسخ میدهد. بر این اساس، در صادرات دومین محموله، از زمانی که گروه خودروسازی سایپا، سفارش خودرو کشور ونزوئلا را دریافت کرد تا زمان حرکت کشتی به سمت کشور یادشده، فاصله کوتاه ۲۰ روزه وجود داشت. بهمنظور حمل دریایی دومین محموله صادراتی به بازار استراتژیک ونزوئلا، با برنامهریزیهای انجام شده و تلاش و همکاری کارکنان گروه سایپا، بارگیری ۲۵۶ کانتینر در کشتی در مدت ۱۰ روز انجام شد.
احیای کارخانه خودروسازی ونیراتو پس از ۹سال
در خردادماه، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا که به همراه رئیسجمهور و هیات سیاسی و اقتصادی کشورمان به آمریکای لاتین سفر کرده بود، گفت: «با نشستهای صورتگرفته با طرف ونزوئلایی، قرار شد تولید و صادرات ۲۰۰هزار دستگاه خودرو سواری طی ۵ سال، احیای کارخانه خودروسازی ونیراتو با مدیریت طرف ایرانی و همچنین ایجاد خط تولید خودروهای تجاری و مسافری در ونزوئلا، در دستور کار قرار گیرد.»
محمدعلی تیموری افزود: «کارخانه خودروسازی ونیراتو با مشارکت ۳۶ درصدی شرکت توسعه صنایع خودرو (با سهامداری ایرانخودرو و سایپا) و ۶۴ درصدی مؤسسه ونزوئلائی کورپیونسا (وابسته به وزارت صنایع و تولید ملی ونزوئلا) در سال ۸۵ تأسیس شد و فعالیت آن تا سال ۱۳۹۴ ادامه داشت و بعد از آن تا سال ۱۴۰۰ کارخانه یاد شده غیرفعال بود. اما باتوجه به رایزنیهایی که دولت سیزدهم در راستای احیای روابط با کشورهای آمریکایلاتین انجام داد، از سال ۱۴۰۱ همکاریهای مشترک مجدد آغاز شد. ظرفیت تولید این مجموعه سالانه ۳۰هزار دستگاه در سه شیفت کاری است.»
وی با بیان اینکه تا ماههای آینده ۲هزار دستگاه از محصولات گروه خودروسازی سایپا به ونزوئلا صادر میشود، گفت: «شبکه خدمات پس از فروش محصولات سایپا در شهرهای اصلی کشور ونزوئلا فعال شده است. پیش از این، گروه خودروسازی سایپا ۸ نمایندگی خدمات پس از فروش داشت که فعالیت آن متوقف شده بود. توسعه شبکه خدمات پس از فروش گروه سایپا در کشور ونزوئلا از دیگر اقداماتی است که در ماههای آینده در این کشور دوست، انجام میشود.»
تامین مالی پروژه تولید خودرو از محل اعتبارات دولت ونزوئلا
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا همچنین با اشاره به اینکه فعالسازی کارخانه خودروسازی ونیراتو و صادرات خودروهای کامل به ونزوئلا و سایر کشورهای امریکای لاتین ارزآوری مناسبی برای کشور خواهد داشت، گفت: «براساس مذاکرات صورتگرفته با دولت ونزوئلا، پیشنهاد شد با مدیریت گروه خودروسازی سایپا، در یکی از کارخانههای غیرفعال این کشور که پیش از این تولیدکننده خودروهای تجاری، کار، ون و سواری بود، باردیگر این نوع خودروها تولید شوند و تامین مالی این پروژه استراتژیک از محل اعتبارات دولت ونزوئلا خواهد بود که درنهایت با موافقت طرفین قرارداد، فعالسازی کارخانه ونزوئلا با حضور رئیسجمهور و وزیر صنایع و تولید ملی این کشور امضا شد. بدین ترتیب، این شرکت بعد از گذشت ۹سال در بخش تولید سواری راهاندازی و با مدیریت سایپا شروع به تولید خودروی سواری میکند.»
وی با تاکید بر اینکه در سیاستهای جدید همکاریهای مشترک، خط تولید خودروهای تجاری و مسافری در ونزوئلا ایجاد خواهد شد و در راستای آن میتوان صادرات به سایر کشورهای آمریکایلاتین را دنبال کرد، گفت: «صادرات خودروهای کامل و قطعات منفصله به ونزوئلا از دیگر برنامههایی است که گروه خودروسازی سایپا در دستور کار خود قرار داده و قرار است خط تولید خودروی تجاری، توسط سایپا راهاندازی شده و در اختیار این گروه خودروسازی قرار گیرد.»
مشارکت در صنعت قطعهسازی ونزوئلا
تیموری درخصوص برنامههای آتی که تهران با کاراکاس در صنعت خودرو دارد، تصریح کرد: «بر اساس مذاکرات انجامشده، قرار است در ماههای پیش رو، با استفاده از توان مهندسی که در صنعت قطعهسازی کشور وجود دارد، در توسعه صنعت قطعهسازی ونزوئلا مشارکت کنیم و همچنین بخشی از نیاز کشور مانند رینگ آلومینیومی را از آن محل تامین کنیم. بدین ترتیب که این قطعه در ونزوئلا تولید شده و به ایران ارسال شود.
گفتنی است؛ خط تولید سایپا در ونزوئلا از سال ۱۳۹۴ متوقف شده بود و با سفر رئیسجمهور کشورمان به آمریکای لاتین، راهاندازی مجدد این خط تولید در ونزوئلا مورد توافق قرار گرفت.
دولت سیزدهم درصدد است سرمایههای راکد را به جریان بیندازد تا شاهد ارزآوری برای کشور باشیم. در سالهای اوج روابط ایران و ونزوئلا توافق شد که کشور برای تولید خودروهای سمند و پراید در ونزوئلا سرمایه گذاری کند.
در همین راستا شرکت مشترکی بهنام ونیراتو (Venirauto) تاسیس شد و نام «تورپیال» برای پراید انتخاب و مونتاژ این خودرو در کاراکاس پایتخت ونزوئلا شروع شد. درمجموع از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۵ به مدت ۹ سال، ۱۱هزار و ۶۰۵ دستگاه تورپیال در این کشور تولید شد که مشتمل بر ۵هزار و ۱۶۵ دستگاه پراید ۱۴۱ تا پایان سال ۹۰ و تعداد ۶هزار و ۴۴۰ دستگاه پراید ۱۳۲ از سال ۱۳۹۰ به اینسو بوده است.
در سال ۱۴۰۱ صادرات یکهزار دستگاه ساینا و کوییک تولیدی گروه خودروسازی سایپا به این کشور آمریکای لاتین در دستور کار قرار گرفت و تا پایان امسال نیز یکهزار دستگاه دیگر از این دو خودرو راهی بازار ونزوئلا خواهد شد.
برنامه صادرات ۲۰هزار دستگاهی سایپا به روسیه
بازار صادراتی دوم گروه خودروسازی سایپا، کشور روسیه است. بر این اساس، در اسفندماه سال گذشته قرارداد همکاری گروه خودروسازی سایپا با شرکت BM روسیه بهمنظور صادرات ۴۵هزار دستگاه خودرو به ارزش ۴۵۰میلیون دلار به این کشور، منعقد شد. این قرارداد همکاری شامل سه محصول سواری شاهین، کوییک و ساینا و دو خودرو تجاری سبک شامل نیسان با کاربریهای مختلف یخچالدار و آتشنشانی با سطح کیفیت مطلوب و وانت ۱۵۱ است. در مرحله اول از این قرارداد، گروه سایپا ۲۰هزار دستگاه از خودروهای مورد اشاره را در بازار روسیه عرضه خواهد کرد.
ثبت دیدگاه