هر کسی در جایگاهی قرار می گیرد که در آن سررشته ای ندارد ، پس از مدتی که به دلیل اشتباهات مدیریتی خویش به بن بست می خورد با بیان صحبت های عوام فریبانه از خود رفع مسوولیت کرده و فرار به جلو را به جای عذرخواهی و کناره گیری مورد توجه قرار می دهد .
غافل از اینکه گوش جامعه ورزش از این عوام فریبی ها پر است و آنها کوچکترین ارزشی برای این حرفها که گرهی از مشکلات عدیده ورزش و فوتبال کشور باز نمی کند قایل نیستند .
بیان صحبت هایی از این نوع که تنی چند از بازیکنان استقلال در جریان برگزاری لیگ قهرمانان آسیا در کشور قطر شب زنده داری کرده و قلیان کشیده اند نه تنها حلال مشکلات نیست ، بلکه این وسط خود مدیریت استقلال را زیر سوال می برد که مگر استقلال در قطر سرپرست نداشته است ؟.حتی اگر بخواهیم نقش نصرالله عبداللهی را بعنوان سرپرست تیم و همینطور کادر فنی استقلال را این وسط کمرنگ ببینیم ، باید پرسید نقش احمد سعادتمند بعنوان مدیر عامل استقلال چه بوده است ؟! خود او هم که چند روز قبل از مسابقه با پاختاکور ازبکستان در قطر ، کنار تیم حضور داشته است. پس او که این مسایل و ناهنجاریها را دیده ، چرا با همان محدود بازیکنان (به قول خودش) برخورد انضباطی لازم را صورت نداده است ؟!
بی شک این مساله دو حالت بیشتر ندارد ؛ یا آقای مدیر عامل به وظایف خود آشنایی ندارد و یا آنکه اگر هم آشنا باشد از اقتدار لازم برای مدیریت باشگاه برخوردار نیست که بتواند با اتخاد تصمیات درست در لحظه ، جلوی بحرانی شدن وضعیت تیمش را بگیرد .
البته مشکل را نیز نباید صرفا از زاویه مدیریت باشگاه استقلال مورد توجه و نظر قرار داد و تمام علل و عوامل شکست و ناکامی را متوجه وی نمود . صد البته این وسط پای مسوولی که او را در راس باشگاه استقلال نیز نشانده ، گیر است و او نیز باید پاسخگوی تصمیمات خود باشد که با وجود تمام قول و وعیدها نتوانسته مدیریت دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را به اهلش سپرده و خصوصی سازی را در این دو باشگاه پر طرفدار، ساری و جاری سازد .
شک نداریم اگر استقلال موفق به شکست پاختاکور ازبکستان می شد و به مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا صعود می کرد ، احمد سعادتمند لام تا کام صحبتی از این مسایل بر زبان جاری نمی کرد . اما حالا که تیم باخته و تعدادی از بازیکنانش نیز عزم جدایی دارند ، شرایط را برای فرار به جلو مناسب دیده است .
به هر صورت و در شرایطی که مدیر عامل فعلی استقلال تاکید دارد که از مقام خود استعفا نمی کند ، مسوولان وزارت ورزش باید به مسایل باشگاه استقلال ورود کرده و اجازه ندهند این باشگاه پرطرفدار بیش از این هزینه آزمایش و خطای مدیرانی را بپردازد که بدون کارنامه مشخصی خود را یک شبه در راس باشگاه استقلال دیده اند . در اینجا باید پرسید مدیری که در سابقه اش مدیر کلی ورزش استان مازندران را داشته و طی مدت کوتاهی نیز از این سمت کنار رفته ، می تواند باشگاه پر چالشی چون استقلال را مدیریت کند ؟!
هر چند تا بوده چنین بوده و مدیران استقلال و پرسپولیس بعضا بدون آشنایی با مولفه های مدیریت باشگاهی و اصول تجارت در راس این دو باشگاه قرار گرفته اند و در پایان دوره مدیریتی شان نیز بدون هیچگونه بازخواستی کنار رفته اند ، اما در اینجا باید دعا کنیم هر چه سریعتر پروسه خصوصی شدن سرخابی ها از حرف فعلیت یابد ؛ آخر در این وسط اگر قرار بر ادامه این چرخه مدیریتی در نظام باشگاهداری ایران باشد (البته اصولا نظام باشگاهداری نیز نداریم ) آب از آب تکان نخواهد خورد و این اوضاع قمر در عقرب همچنان گریبان فوتبال باشگاهی ایران را خواهد گرفت .
دیر صباحی است که به عوام فریبی نه تنها در فوتبال بلکه ورزش ایران عادت کرده ایم .
نویسنده : حجت اله اکبرآبادی
ثبت دیدگاه