✍️ترکیه دومين صادر كننده بزرگ فيلم و سريال در جهان
🔹ترکیه در حال حاضر با داشتن بیش از ۱۲۵۰ کانال تلویزیونی و رادیویی، رتبهی چهارم را در دنیا دارد. در این میان سینما یکی از کانونهای اصلی مورد توجه دولت در ترکیه است. به طوری که هماکنون سینمای ترکیه با قدمت ۱۰۰ سالهای که دارد، در کل جهان به تولید فیلمهای تاریخی معروف است.
🔹در حال حاضر ترکیه پس از آمریکا دومین صادرکننده بزرگ فیلم و سریال در جهان محسوب میشود که رتبه دوم توزیع محتوای تلویزیونی در جهان را دارد و توانسته مخاطبان زيادي در غرب آسیا، روسیه، چین، کرهجنوبی و آمریکای لاتین پیدا کند و به طور میانگین سالانه حدود ۶۰۰۰ ساعت سریال پخش کند.
🔹سینمای ترکیه در عرصهی خارجی داراي سه کارکرد اصلی «اقتصادی»، «سیاسی» و «فرهنگی» است .
🔹در خصوص کارکرد فرهنگی رسانه هاي ترکیه باید گفت ، سینمای ترکیهای که عمدتاّ حاوی مضامین نرم فرهنگی و دربردارندهی ایدههای نوعثمانیگری که الگوی سیاست خارجی حزب عدالت و توسعه به ویژه در منطقه است و به بیش از ۱۹۰ کشور جهان فروخته میشود، به شدت در پی احیای بافتهای فکری و فرهنگی امپراتوری عثمانی در جغرافیای سابق امپراتوری عثمانی است.
🔹هماکنون سریالهای ترکیهای در بیش از ۸۰ کشور جهان و بیشتر در خاورمیانه، آسیای شرقی، اروپای شرقی و آمریکای جنوبی به فروش میرسد. تعداد مخاطبان جهانی سریالهای ترکیهای نیز بیش از ۵۰۰ میلیون نفر است.
🔹نکته عجیب آنکه فکر احیای امپراطوری عثمانی توسط اردوغان، به سختی در فرهنگ کشورهای آفریقا و آمریکای لاتین رخنه کرده است عمران خان نخست وزیر پاکستان و مادورو رئيس جمهور ونزوئلااز طرفداران پروپاقرص سريال هاي ترکی هستند
🔹در زمینهی کارکردهای اقتصادی رسانه هاي تركيه نیز باید گفت، دولت اردوغان با سیاستگذاری هوشمندانه توانسته است سالانه مبلغ ۶۰۰ میلیون دلار (بیشتر از صادرات فرش ایرانی) از فروش فیلم و سریال برای کشورش درآمدزایی کند./فرهنگ ایرانیان
ثبت دیدگاه