ماموریتی سخت و پیچیده که البته نبی با تجربه سالها حضور در تشکیلات فوتبال و آشنایی با دیپلماسی نحوه برخورد و تعامل با کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا آن را به نتیجه رساند تا موضوعی که به دغدغه اصلی فوتبالی ها و بویژه وزارت ورزش تبدیل شده بود با تعاملی مثبت و اثر گذار به فرجامی نیک برسد .
از آنجا که نبی با نظر مستقیم وزیر ورزش به فدراسیون فوتبال رفته بود تا ماموریت مورد اشاره را به سرانجام برساند ، طبیعی بود که با مسوولان ارشد ورزش نیز تعامل لازم را بعمل خواهد آورد و چنین بود که بند چالش برانگیز اساسنامه فدراسیون فوتبال با تعامل صورت گرفته حل و فصل شد تا وزیر ورزش با عقب نشینی از جایگاه خود بعنوان رییس قانونی مجمع فدراسیون و تبدیل شدن به رییس افتخاری آن بدون داشتن حق رای ، چراغ سبز نشان دهد .
طبیعی بود اگر هر کس دیگری غیر از مهدی محمد نبی بود نمی توانست به این سادگی ها ، موضوع را حل و فصل کرده و تاییدیه اساسنامه جدید فدراسیون فوتبال را از فیفا و در جهت برگزاری انتخابات دهم اسفندماه بگیرد .
بنابراین نمی توان به سادگی از کنار نقش مثبت و موثر نبی در آرامش ماههای اخیر فوتبال و هدایتش به سمت برگزاری انتخابات به سادگی گذشت . مدیری که طی 20 سال اخیر با مدیریت فوتبال به نوعی عجین بوده و با فدراسیون های مختلفی نیز کار کرده است . مدیری که گرچه کم حرف می زند و آدم توداری است ، اما جزو مدیران عملگرایی در ورزش و فوتبال به حساب می آید که بیش از آنکه حرف بزند ، به پیشبرد امور و برنامه ها توجه دارد . روی همین اصل نیز هست که نبی در بین فوتبالی ها از احترام لازم برخوردار است و به نوعی مدیری از جنس فوتبال شناخته می شود .
برگزاری خوب مجمع اخیر فدراسیون فوتبال را نیز باید به کارنامه مدیریتی مهدی محمد نبی افزود . مجمعی که چون با اساسنامه جدید برگزار می شد و ورود چهره های مدعی و بویژه حضور یک فوتبالی شناخته شده به نام علی کریمی از حساسیت های ویژه ای برخوردار شده بود . اما همه اینها نیز باعث نشد که او از کار خود در جهت برگزاری خوب و بیطرفانه مجمع غافل شود . هر چند که البته جای سئوال بود که چرا در این مجمع وقتی را برای اعلام برنامه های کاندیداها در نظر نگرفته بودند تا حداقل فردی چون کریمی که بدون تریبون مانده بود بتواند برای دقایقی با اعضای مجمع از برنامه های خود بگوید . البته می دانیم که 60 درصد اعضای مجمع در شب قبل از انتخابات از سوی ذینفعان حسابی توجیه شده بودند که آراء خود را به سبد کدامیک از 4 کاندیدا بریزند . البته این وسط نبی وارد هیچیک از لابی های آشکار و پنهان نشد تا در مقام برگزار کننده انتخابات ، بیطرفی خود را از هر حیث رعایت کرده باشد .
با تمام این حرف ها در پایان انتخابات زمزمه های تغییر دبیر کل فدراسیون بر سر زبان ها افتاد و گرچه خود نبی اعلام کرد دلیلی برای کناره گیری نمی بیند ، اما گویا آنانی که همه چیز را وفق مراد یافته بودند ، از قبل نقشه کنارگذاشتن مهدی محمد نبی را در ذهن مرور کرده بودند تا بلافاصله در پایان انتخابات جرقه آن را بزنند .
هر چند همان ابتدا گفته شد که رییس جدید فدراسیون از قبل با علی خطیر معاون سابق باشگاه استقلال برای تصدی دبیری فدراسیون صحبت های مقدماتی را انجام داده ، اما با توجه به محرومیت چند ساله این فرد از فعالیت های فوتبالی مشخص شد که شهاب الدین عزیزی خادم ، پروژه تغییر دبیر کل فدراسیون را در دستور کار قرار دارد . بویژه که دوشنبه شب نیز در برنامه” فوتبال برتر” وقتی این سئوال از او شد موضوع را به طرح در نشست هفته آتی هیات رییسه موکول کرد تا این ظن قوی شود که مهدی محمد نبی در معادلات کاری او جایی ندارد .
تاکید او بر جوانگرایی در مدیریت فوتبال این ظن را قوی تر می کند ، هر چند البته او چنین تفکری در رابطه با حیدر بهاروند همشهری خود ندارد و همه جوره خود را در تعامل و همدلی با او می بیند . بهاروندی که در انتخاب عزیزی خادم سنگ تمام گذاشت تا رییس جدید نیز ابایی از بیان این حرف نداشته باشد که” بطور طبیعی باید هوای کسانی که در انتخابش بیشترین نقش را ایفا کرده اند ، داشته باشد . ”
هر چند این حق عزیزی خادم است که مدیران مورد نظرش را البته با چراغ سبز هیات رییسه انتخاب کند ، اما نباید از نظر دور داشت که اگر مهدی محمد نبی و تلاش های چند ماه گذشته اش نبود ، انتخابات به این سادگی ها به فرجام نمی رسید .
به هر روی نبی در شرایطی این ریسک را کرد که در بدترین و سخت ترین شرایط به کمک فوتبال کشور بیاید که گفته شده به وی این قول از قبل داده شده که هر کسی رییس فدراسیون شود ، موقعیت او در مقام دبیر کلی تثبیت شده است!
قول هایی که زیاد داده شده ، اما وقتی به قول معروف خر آقایان از پل رد شده ، تمام وعده و وعیدهای خود را بدست فراموشی سپرده اند ؟!
البته بیان این حرف ها به این معنا نیست که نبی آویزان فدراسیون فوتبال باشد . اتفاقا او نشان داده که بر خلاف عده ای، چسبیده به ورزش و فوتبال نیست و تحت هر شرایطی نیز راضی به کار کردن نمی شود . در حقیقت نبی برای خود اشل و پرستیژ مدیریتی قایل است و در زمره مدیرانی قرار نمی گیرد که به هر قیمتی حاضر به ماندن باشند .
او یقینا فردا نیز که در تشکیلات فوتبال نباشد ، در جا و مسوولیتی دیگر گوشه ای از کار فوتبال و ورزش را خواهد گرفت اما حقیقتا حق مطلب و منطقی نیست که با مدیری که حلقه واسطه عبور از بحران و رسیدن به آرامش در فوتبال بوده ، بخواهیم رفتاری سرد و از سر سیری داشته باشیم . بی شک این رفتار ما با خدمتگزاران فوتبال در تاریخ ثبت خواهد شد و آینده بهترین قاضی در این زمینه است .
به هر روی امیدواریم هر اتفاقی که می خواهد بیافتد ، فرجامش برای مهدی محمد نبی نیک باشد .
مهدی محمد نبی ؛ مدیری عملگرا و کاربلد
از همان روزاولی (9 فروردین 1399 ) که مهدی محمد نبی دوباره به پست دبیر کلی فدراسیون فوتبال بازگشت ، جملگی کارشناسان بر این نکته توافق نظر داشتند که او ماموریت دارد موضوع بغرنج اساسنامه فدراسیون فوتبال را در تعامل با فیفا به نتیجه برساند .
نویسنده : حجت اله اکبرآبادی منبع : فرهنگ ایرانیان
ثبت دیدگاه