به گزارش فرهنگ ایرانیان به نقل از پایگاه خبری وزارت بهداشت ، دکتر سعید نمکی عصر امروز در مراسم افتتاحیه بیستمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی و دوازدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری که در مرکز همایشهای رازی تهران برگزار شد، ضمن تبریک روز معلم به اساتید علوم پزشکی افزود: یکی از علتهای مهم دستاوردهای کشور در علوم پزشکی، درآمیختگی آموزش پزشکی با نظام ارائه خدمات بهداشتی و درمانی است.
وی گفت: این دستاورد بزرگ نه فقط در عرصههای آموزش، بلکه در عرصههای پژوهش و بهداشت و درمان و شاخصهای کاهش مرگ و میر در کودکان و زنان و گروههای آسیب پذیر میتوانیم مشاهده کنیم. از طرفی نباید بگذاریم رئیس دانشگاه علوم پزشکی در چاه ویل درمان و مشکلات ناشی از پول و بیمهها از آموزش و پژوهش غافل شود.
نمکی با تاکید بر اینکه کیفیت آموزش نباید قربانی کمیت و کم وقتی و بی حوصلگی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شود، افزود: تمهیداتی در نظر گرفته شده است تا رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی به سبب کمبود بودجه و یا دیگر مشکلات بخش درمان از کیفیت آموزشی غافل نشوند.
وی ادامه داد: نباید به این دستاوردها اکتفا کنیم و باید به چالشهای آینده توجه داشته باشیم. مردم و رویکردهای نظام سلامت انتظار تحول در آموزش پزشکی را دارد.
وزیر بهداشت توسعه بی رویه را چالش آموزش پزشکی برشمرد و گفت: توسعه بی رویه ممکن است در برخی نقاط عامل قدرت محسوب شود اما در بسیاری نقاط بر اساس نیاز و منطق، توسعه ایجاد نکردیم و این موضوع باید مدنظر قرار گیرد که توسعه باید مبتنی بر آمایش سرزمینی انجام شود.
وی چالش دیگر در این بخش را عدم تناسب فارغ التحصیلان با بازار کار برشمرد و افزود: تعداد زیادی از رشتههایی که توسعه یافته اند فارغ التحصیلان بیکار به مجموعه نظام ارائه خدمت تحمیل میکنند.
نمکی خاطرنشان کرد: در آموزش پزشکی کشور با چالش عدم انطباق آموزشها با ماهیت این سرزمین مواجه هستیم. دانشجوی پزشکی ما شناختی از ابن سینا، رازی، حافظ، سعدی، مولانا و فردوسی ندارد و به همین دلیل دانشجو دچار بی خویشتنی است و احساس دلتنگی برای وطن ندارد.
وی با انتقاد از تک بعدی بودن تربیت دانشجو در دانشگاهها یادآور شد: فارغ التحصیل تک بعدی چندان نمیتواند با بیمار ارتباط برقرار کند و آن رابطه عرفانی و معنوی را ندارد. باید برای این ضعف آموزش عالی چارهای اندیشید.
وزیر بهداشت درباره موضوع ادامه تحصیل دانشجویان استعداد درخشان در دوره دستیاری گفت: در نشستی در یکی از کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی بحث فنی انجام شد و یک نفر از قول من مصاحبهای انجام داد. این یکی از فاکتورهای تشویقی است که بتوانیم از دانشجویان رتبه اول برای رفتن به دورههای تخصصی استفاده کنیم و من قطعاً با این کار موافقم. ولی اگر پزشک تخصص گرفت باید دوره آشنایی با نظام ارائه خدمت نیز پیدا کند.
وی تاکید کرد: برخی از آموزشها در علوم پزشکی با نیازهای ارائه خدمت انطباق ندارد و از همین رو باید کوریکولوم ها (برنامههای درسی) بازنگری شوند.
نمکی گفت: ایران توانسته است پس از انقلاب اسلامی شاخصهای ارزشمندی در زمینههای بهداشت و درمان در عرصههای مختلف آموزش پزشکی در سطح جهان کسب کند.
ثبت دیدگاه