مهم‌ترین نکات تغذیه‌ای و بهداشتی در تهیه و توزیع غذاهای نذری
  • تیر 29, 1402 ساعت: ۱۰:۱۵
  • شناسه : 58287
    6

    با آغاز ماه محرم بسیاری از افراد، پخش نذورات دارند؛ در همین راستا جهت حفظ بیشترین ارزش غذایی و رعایت بهداشت در تهیه و مصرف غذاهای نذری، رعایت نکات بهداشتی لازم است.

    پ
    پ

    به گزارش سلامت نویز به نقل از ایسنا، در ایام ماه محرم و صفر بسیاری از افراد اقدام به نذری دادن می‌کنند که برای حفظ بیشترین ارزش غذایی و رعایت بهداشت در تهیه و مصرف غذاهای نذری رعایت یکسری موارد برای همه افراد و کسانی که نذری می‌دهند ضروری است.

    نکات تغذیه‌ای مهم شامل موارد زیر است:

    _ از سرخ کردن زیاد سبزی‌های مورد استفاده در تهیه غذاهای نذری همچون قرمه‌سبزی خودداری کنید.

    _ چربی‌های اضافه همراه با گوشت در انواع خورش یا گوشت چرخ کرده را تا حد ممکن قبل از طبخ جدا کنید.

    _ پوست مرغ را قبل از طبخ به طور کامل جدا کنید.

    _ تا حد امکان روغن مورد استفاده در طبخ غذاها را کاهش دهید و از انواع روغن‌های مایع استفاده کنید و حرارت زیاد ندهید.

    _ از روغن‌های با اسید چرب ترانس پایین (کمتر از 2 درصد) در طبخ غذا استفاده کنید.

    _ از روغن مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده کنید.

    _ در کنار غذاهای نذری از دوغ‌های کم نمک به جای نوشابه استفاده کنید.

    _ در صورت مصرف نوشیدنی، آب و دوغ کم نمک بدون گاز را به سایر نوشیدنی‌ها ترجیح دهید.

    _ میزان نمک افزودنی به غذا را محدود کنید و فقط از نمک ید دار تصفیه استفاده کنید.

    _ از مصرف نمک دریا در طبخ غذاها خودداری کنید.

    _ از مصرف “نمک سنگ” برای خیساندن برنج اکیدا خودداری کنید.

    _ از سوزاندن غذا در زمان کباب کردن یا پخت (کباب، جوجه کباب، ته دیگ و …) خودداری و از مصرف بخش‌های سوخته غذا نیز پرهیز کنید.

    _ چنانچه از شیر یا شیرکاکائو برای پذیرایی استفاده می‌کنید، از شیرین کردن بیش از حد آن اجتناب کنید. همچنین از شیرین کردن بیش از حد شربت‌های صنعتی و سنتی به علت اینکه حاوی کالری بالایی هستند خودداری کنید.

    _ بیماران مبتلا به چربی خون بالا، دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی باید در مصرف غذاهای چرب، پر نمک و شیرین و در حجم زیاد احتیاط نمایند.

    _ در صورت استفاده از حبوبات در غذا، قبل از طبخ آنها را به مدت حداقل 4 ساعت در آب بخیسانید و پس از دور ریختن آب باقیمانده، حبوبات را به غذا اضافه نمایید.

    _ ترجیحا از خرما (زرد زاهدی) و کشمش به جای قند در کنار چای استفاده کنید.

    _ از سرو چای داخل لیوان‌های پلاستیکی شفاف و یا غذا در ظروف پلاستیکی خودداری کنید. استفاده از ظروف پلاستیکی برای ارائه نوشیدنی‌ها و غذاهای سرد بلامانع است.

    _ در پخت حلوا از روغن کم استفاده کنید.

    _ به جای پخش شیرینی در این ایام میوه بدهید.

    _ به خطر وبا فقط از آب‌های بطری یا بهداشتی استفاده کنید.

    بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نکات بهداشتی در تهیه و مصرف غذا شامل موارد زیر است:

    _ دست‌های خود را قبل از تهیه غذا و در طول تهیه آن به تناوب با آب و صابون بشویید.

    _ تمامی سطوحی که برای تهیه غذا و آشپزی استفاده می‌کنید قبل از هر گونه پخت و پز شسته و پاکیزه کنید.

    _ تمامی غذاها را بویژه گوشت، ماکیان، ماهی و تخم مرغ را به طور کامل بپزید (دمای 70 درجه سانتی گراد).

    _ از ظروف متفاوت و مجزا برای نگهداری گوشت، ماکیان و ماهی استفاده کنید.

    _ از کارد و تخته آشپزی مجزا برای ظروف خام استفاده کنید و بعد از هر بار استفاده آنها را به خوبی بشویید.

    _ از ظروف مجزا برای نگهداری غذاهای خام و پخته استفاده کنید.

    _ غذاهایی مانند سوپ و خورش را به خوبی بجوشانید و مطمئن شوید دمای آن به 70 درجه رسیده است.

    _ غذاهای پخته را در درجه حرارت اتاق بیش از 2 ساعت نگهداری نکنید.

    _ همیشه از آب سالم استفاده کنید و با روش‌هایی مانند جوشانیدن یا استفاده از قرص کلر آن را سالم کنید.

    _ همواره از مواد غذایی سالم و تازه استفاده کنید.

    _ از مواد اولیه بهداشتی و پاستوریزه مانند کشک، شیر یا ماست پاستوریزه استفاده کنید.

    _ سبزیجات را قبل از اضافه کردن به غذا و بویژه تهیه سالاد به خوبی شسته و ضد عفونی کنید.

    _ از مواد اولیه‌ای که تاریخ مصرف آن منقضی شده است استفاده نکنید.

    _ در زمان طبخ غذا از روزنامه به عنوان دمکنی استفاده نکنید.

    _ در طبخ غذا از ظروف استیل یا ظروف تفلون بدون خراشیدگی استفاده کنید.

    _ در توزیع غذا، ترجیحا از ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی استفاده کنید.

    _ گوشت و مرغ را از مراکز بهداشتی تحت نظارت وزارت بهداشت تهیه کنید.

    _ از برگرداندن روغن استفاده شده به ظرف اصلی و یا استفاده مکرر از روغن سوخته شده اکیدا خودداری کنید.

    _ در صورت تمایل به مصرف مجدد غذای نگهداری شده در یخچال، آن را به طور کامل گرم کنید.

    _ از گرم کردن مکرر غذای مانده و توزیع آن جدا خودداری کنید.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.