به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا، عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همایش ملی نسل پنجم ارتباطات در ایران گفت: یکی از تکالیف مهم وظایف ارتباطات فراهم کردن اینترنت پرسرعت است.
وی در ادامه افزود: رویکرد ما در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دسترسی به سرعت ۵۰ مگابیت بر ثانیه در ارتباطات سیار و ۱۰۰ مگابیت برثانیه در ارتباطات ثابت است.
زارعپور با اشاره به پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها گفت : در شهرهایی که پوشش فیبر نوری ایجاد شده سرعت به ۸۰۰ تا ۹۰۰ مگابیت در ثانیه رسیده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: وزارت ارتباطات در توسعه زیرساختهای ارتباطاتی کشور دو پروژه بزرگ را که مکمل یکدیگر هستند دنبال میکند. یکی از آنها پروژ فیبرنوری است و از مجموعه ۱۴۰۰ شهر کوچک و بزرگ در ۲۰۰ شهر در حال انجام است و حدود ۴ میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفته اند و تا پایان دولت به ۲۰ میلیون پوشش خواهد رسید.
وی افزود: در برنامه هفتم توسعه به عنوان یک شاخص بحث ۲۰ میلیون اتصال ذکر شده است و تا پایان دولت محقق خواهد شد به طوری که همه ساختمانهای کشور به فیبرنوری متصل میشوند که این اقدام میانگین سرعت ارتباطات ثابت را چند ده برابر خواهد کرد.
وزیر ارتباطات خاطر نشان کرد: پروژه فیبرنوری زیرساخت لازم برای توسعه اینترنت نسل پنجم را فراهم میکند چرا که توسعه فایوجی به زیرساختهای مبتنی بر فیبر نیاز دارد که آمادگی لازم برای دسترسی به اینترنت نسل پنجم را فراهم میکند.
زارع پور با اشاره به سفر اخیرش به کشور عمان گفت: کشور عمان یک کشور کوچک است که حدود ۸۰ درصد آن تحت پوشش نیل پنجم قرار دارد و این اتفاق فقط از طریق توسعه فیبر نوری در این کشور محقق شده است.
وی در ادامه افزود: نگاه ما این است که همزمان با توسعه فیبر نوری در کشور سرعت ارتباطات سیار نیز افزایش پیدا کند.توسعه پروژه فیبر نوری در کشور باعث میشود ترافیک اینترنت سیار در کشور به اینترنت ثابت منتقل شود.
وزیر ارتباطات گفت: مقدمات توسعه نسل ارتباطات نسل پنجم در کشور انجام شدهاست. به زودی فرکانسهای جدید ۳۷۰۰ و ۳۸۰۰ را به اپراتورها واگذار خواهیم کرد.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر ۹ اپراتور پروانه همگرای خدمات شبکه دریافت کردهاند و بزودی رایتل هم این پروانه را دریافت میکند و ما در این حوزه ۱۰ اپراتور خواهیم داشت.
زارع پور درخصوص دیگر اقدامات وزارت ارتباطات توضیح داد: در کنار توسعه پروژه فیبر نوری در شهرها، شبکه مادر مخابراتی را نیز تقویت میکنیم که ابتدای دولت تا کنون ۵۰ درصد به شبکه انتقال کشور افزوده شده و تا پایان سال ۵۰ تا ۶۰ درصد به ظرفیت آن اضافه می شود. طبق برنامهریزی ما تا پایان دولت ظرفیت شبکه انتقال کشور ۳ برابر خواهد شد.
وزیر ارتباطات با اشاره به یکی از مهمترین بخشهای برنامه هفتم توسعه گفت: یکی از اقداماتی که چهره کشور را متحول میکند توسعه کاربردهای فناوری جدید است که در برنامه هفتم توسعه گنجانده شده است. براساس آن کلیه دستگاههای اجرایی مکلف شدند برنامههای خود را برای استفاده حداکثری از فناوری های جدید مانند اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و کلان داده ارائه دهند.
وی در ادامه افزود: با این اقدام در ۵ سال آینده شاهد تحول دیجیتال در کشور خواهیم بود که ارتباطات نسل پنجم و اینترنت پرسرعت و باکیفیت امن یکی از زیرساختهای اساسی برای تحقق این بند خواهد بود.
زارع پور گفت: برای هر کار ملی مبتنی بر ارتباطات و فناوری اطلاعات ما آمادگی فراهم کردن زیرساختهای لازم را داریم. اگر قرار است کشاورزی ما هوشمند شود و از اینترنت اشیا استفاده کنیم زیرساختهای فعلی پاسخگو نخواهد بود و باید از فناوریهای نوین حداکثر استفاده را بکنیم و زیرساختها را توسعه دهیم.
وزیر ارتباطات درخصوصوضعیت نسل پنجم در کشور گفت: ۳ ۴ درصد بیتیاس نسل پنجم در کشور وجود دارد که برنامه داریم تا پایان دولت این میزان را حداقل به ۱۰ درصد برسانیم.
وی در انتها افزود: توسعه ارتباطات نسل پنجم ارتباطات بی سیم ثابت را هم در کشور توسعه خواهد داد.
وزیر ارتباطات با اشاره به شایعات مطرح شده در خصوص خطرات زیستی نسل پنجم گفت: تحقیات انجام شده در پژوهشگاه نشان میدهد سطح تشعشات در کشور بسیار کمتر از دیگر از کشورهاست و فناوری نسل پنجم یک فناوری کاملا ایمن است.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه