خاورمیانه در آستانه یک «جنگ تمام‌عیار»؟!
  • بهمن 13, 1402 ساعت: ۱۳:۵۲
  • شناسه : 75262
    5
    نشریه اینترنتی نیوعرب درباره درگیری‌های اخیر خاورمیانه نوشت: آمریکا با بمب‌هایش نخواهد توانست حوثی‌ها را متوقف کند، اما در این میان یمنی‌ها مجبور به پرداخت بهای سنگینی خواهند شد!
    پ
    پ

    اشتیاق غرب برای استفاده از نیروی نظامی- تنها برای اجتناب از درخواست آتش‌بس در غزه- منطقه خاورمیانه را به آستانه جنگ رسانده است.

    بمباران بی‌امان غزه در تمام چهار ماه گذشته توسط اسرائیل- با چک سفید حمایتی آمریکا- خاورمیانه را به مرزهای پرتگاه یک هرج و مرج منطقه‌ای نزدیک کرده است.

    با این حال ایالات متحده آمریکا به جای درک و شناخت و پذیرش این مسیر خطرناک و تلاش برای رسیدن به صلح، در چند جبهه مختلف در سراسر منطقه خاورمیانه در حال تشدید تنش‌هاست.

    در این میان؛ در واکنش به جنایات جنگی اسرائیل در غزه، نیروهای انصارالله- که بیشتر به نام حوثی‌های یمن معروف هستند- با محاصره و ایجاد موانع بسیار در دریای سرخ به قصد ایجاد اختلال در مسیر تجارت جهانی، کشتی‌هایی را که از آن مسیر عبور می‌کنند، مورد هدف قرار داده‌اند.

    از همان ابتدای ورود به مناقشه؛ خواسته‌ها، اهداف و انگیزه‌های حوثی‌ها روشن و مشخص بوده است: آن‌ها به هیچ‌یک از کشتی‌های مرتبط با اسرائیل اجازه عبور از تنگه باب‌المندب را- در سواحل جنوبی یمن- نخواهند داد؛ مگر این‌که در غزه آتش‌بس برقرار شود و کمک‌های بشردوستانه به طور کامل اجازه ورود به آن منطقه را پیدا کند.

    این اقدامات- که در راستای خرابکاری اقتصادی قلمداد می‌شوند- تاکنون منجر به مرگ یا جراحات جدی در هیچ کدام از کشتی‌هایی که مورد حمله قرار گرفته‌اند، نشده است و در کل تنها و تنها برای وارد کردن خسارات مادی انجام گرفته است. با این حال، واکنش مشترک نظامی که ایالات متحده آمریکا و بریتانیا نشان داده‌اند تاکنون حداقل باعث کشته شدن پانزده نفر از یمنی‌ها شده است.

    برای همین هم هست که بسیاری از کارشناسان واکنش مشترک آمریکا و بریتانیا به اقدامات یمنی‌ها را نامتناسب عنوان کرده و آن را مورد انتقاد و اعتراض قرار داده‌اند. تا جایی که به تازگی یکی از شناخته‌شده‌ترین تحلیلگران غربی نه فقط اقدام نظامی بلکه حتی رویکردهای دیپلماتیک غرب علیه حوثی‌ها را نیز زیر سوال برده و مدعی شده که «معرفی و شناسایی حوثی‌های یمن به عنوان یک سازمان تروریستی در شرایط فعلی کارکرد چندانی ندارد و تنها و تنها یک وضعیت فاجعه‌بار را تشدید خواهد کرد. در واقع این اقدام را به منزله مجازات دسته‌جمعی مردم یمن می‌توان قلمداد کرد».

    در شرایط حاضر راه رفع این تهدید برای نقل و انتقال مختلف و بین‌المللی روشن و واضح به نظر می‌رسد: درخواست یک آتش‌بس. اکثریت جهان از این امر حمایت خواهند کرد- چنان که در سازمان ملل هم دیدیم که ۱۵۳ کشور به آتش‌بس فوری بشردوستانه رای دادند. حتی در داخل ایالات متحده آمریکا نیز ۶۱ درصد از رأی‌دهندگان ابراز داشته‌اند که از درخواست یک آتش‌بس دائمی و کاهش تنش در غزه حمایت می‌کنند.

    با این حال، ایالات متحده و بریتانیا در عوض چنین راهکارهایی تصمیم گرفتند یک بار دیگر به زور و قدرت نظامی خود در خاورمیانه متوسل شوند و حملاتی را علیه اهداف حوثی‌ها انجام دهند تا شاید از مداخلات این گروه در دریای سرخ جلوگیری کنند.

    اقدامی که تنها باعث افزایش حملات حوثی‌ها در دریای سرخ شد و همین هم به نوبه خود به تروریستی نامیدن این گروه از سوی ایالات متحده منجر شد. اقدامی که جریان کمک‌های بشردوستانه را در بحبوحه بحران وخیم انسانی در یمن تهدید کرده و در صورت استمرار خاورمیانه را در آستانه یک جنگ سراسری تمام‌عیار قرار خواهد داد.

    منبع: شفقنا

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.