علل اعتیاد دانش‌آموزان
  • تیر 1, 1399 ساعت: ۱۳:۱۲
  • شناسه : 862
    11

    دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: رئیس‌جمهور در سال حداقل یکبار در جلسات ستاد مبارزه با مواد مخدر شرکت می‌کند و مصوبات جلسات هم بلافاصله پس از ۱۰ روز به امضای وی خواهد رسید. به گزارش خبرنگار مهر، اسکندر مؤمنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در حاشیه نشست خبری به مناسبت هفته جهانی مبارزه […]

    پ
    پ

    دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: رئیس‌جمهور در سال حداقل یکبار در جلسات ستاد مبارزه با مواد مخدر شرکت می‌کند و مصوبات جلسات هم بلافاصله پس از ۱۰ روز به امضای وی خواهد رسید.

    به گزارش خبرنگار مهر، اسکندر مؤمنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در حاشیه نشست خبری به مناسبت هفته جهانی مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا برنامه‌های فرهنگی در حوزه پیشگیری در مقابله با اعتیاد کافی است یا خیر؟ اظهار کرد: بر اساس تحقیقات ما، برنامه‌های فرهنگی و پیشگیرانه از اعتیاد در فضای مجازی ۱۰ درصد افزایش داشته اما این موضوع به این معنی نیست که این افزایش مناسب است بلکه باید اقدامات بیشتری انجام شود.

    وی ادامه داد: بر اساس تحقیقات به عمل آمده، ۳۳ درصد از افرادی که به اعتیاد مبتلا شده بودند، بیان کردند که «ما در مواجهه با یک فرد معتاد و اولین‌باری که به ما مواد پیشنهاد شد، قدرت نه گفتن نداشتیم».

    به گفته دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، بیش از ۳۰ درصد معتادان اذعان داشتند «از اینکه با چندبار مصرف تفننی یک ماده مخدر معتاد می‌شوند نداشتند».

    مؤمنی افزود: درست است که برنامه‌های فرهنگی در صدا و سیما پخش می‌شود اما کافی نیست و دیگر رسانه‌ها و سازمان‌ها هم باید پای کار بیایند.

    وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا رئیس‌جمهور هم در جلسات ستاد مبارزه با مواد مخدر شرکت می‌کند یا خیر؟ گفت: آقای روحانی در سال حداقل یکبار در جلسات ستاد مبارزه با مواد مخدر شرکت می‌کند و مصوبات جلسات هم بلافاصله پس از ۱۰ روز به امضای وی خواهد رسید البته این مصوبات در تمام ارکان نظام پیگیری می‌شود.

    دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد: دلیل آنکه شاهد خواهیم بود گاهی کارهای‌مان به نتیجه نهایی نمی‌رسد، نقص در قانون است.

    مؤمنی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه بهزیستی و دیگر نهادها اعلام کرده‌اند که «هزینه‌های نگهداری معتادان به آنها دیر پرداخت شده است»، آیا این مسئله را قبول دارید یا خیر؟ اظهار کرد: قبول دارم که مشکلاتی در پرداخت‌ها بوده است اما ستاد مبارزه با مواد مخدر، ستادی اجرایی نیست بلکه این ستاد یک نهاد نظارتی و سیاستگذار است و باید بیشتر وقت خود را صرف سیاستگذاری کند.

    پاسخ به شایعه «معتادان کرونا نمی‌گیرند»

    وی در واکنش به شایعه «معتادان کرونا نمی‌گیرند»، گفت: آسیب‌پذیری معتادان به دلیل ایمنی پایینی که در بدنشان دارند، نسبت به سایر افراد بیشتر است اما مافیا و قاچاقچیان با این شایعه خواستند تا اعتیاد را در بین جوانان و دیگر آحاد جامعه بیشتر کنند.

    مؤمنی ادامه داد: یکی از دلایلی که معتادان در ایران کمتر به کرونا مبتلا شده‌اند، این بود که از همان روزهای اولیه ورود این بیماری به کشور، ستاد مبارزه با مواد مخدر با همکاری بهزیستی و وزارت بهداشت اقلام پیشگیری از کرونا از جمله ماسک و دستکش را در بین معتادان متجاهر توزیع کردند که آنها به این بیماری مبتلا نشوند.

    به گفته دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، ۳۰ نفر از معتادان متجاهری که جمع‌آوری شده‌اند، به کرونا مبتلا بودند.

    مؤمنی تأکید کرد: در سال گذشته مصرف شیشه رتبه سوم را در ایران داشت و پس از مدتی حتی به رتبه چهارم هم رسید اما شاهد بودیم که یکباره یک ماده مخدر شیشه جدید به نام «شیشه افغانی» وارد کشور شده که نشان‌دهنده آن است قاچاقچیان مواد مخدر از هر راهی برای ضربه زدن به جوانان کشورمان استفاده خواهند کرد.

    اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای نگهداری یکساله از معتادان متجاهر

    وی ادامه داد: حدود ۱۰ میلیارد تومان برای نگهداری یکساله معتادان متجاهر اختصاص داده شده است.

    دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: طبق قانون، یک معتاد متجاهر باید بین یک تا سه ماه نگهداری شود اما سوال اینجاست که آیا معتادی که به تهاجر رسیده، ظرف سه ماه درمان می‌شود؟ اینکه این فرد را سه ماه نگهداری کرده و سپس او را رها کنیم، یعنی کاری را نصفه و نیمه انجام داده و منابع را هدر داده‌ایم.

    مؤمنی با اشاره به شیوه نگهداری معتادان در کشورهای دیگر گفت: در برخی از کشورها بار اول، دو سال و اگر اعتیاد در فرد مجدد تکرار شود، سه سال یک فرد معتاد را نگهداری می‌کنند. در این راستا از مجلس می‌خواهم که قانون نگهداری معتادان متجاهر را اصلاح کند و اجازه دهد که بتوانیم معتادان متجاهر را مدت بیشتری نگهداری کنیم.

    ۱۰۰ هزار معتاد متجاهر در کشور داریم

    وی گفت: در کشور حدود ۶۰ هزار تا ۱۰۰ هزار معتاد متجاهر داریم که از این تعداد حدود ۱۵ هزار معتاد متجاهر در تهران وجود دارد.

    دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: از ۵۰۰۰ معتاد متجاهری که در تهران در دوران کرونایی جمع‌آوری و از آنها تست کرونا گرفته شد، حدود ۳۷ تا ۳۸ نفر تست کرونایشان مثبت بود.

    مؤمنی افزود: این نوید را می‌دهم که قرار است یک تا دو مرکز نگهداری زنان معتاد متجاهر در تهران راه‌اندازی شود که جزئیات آن را در جلسات بعدی خواهم گفت.

    به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس،اسکندر مومنی،دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر به مناسبت هفته مبارزه با موادمخدر در نشست خبری از کشف بیش از۹۵۰تن مواد مخدر در سال ۹۸ خبر داد و گفت:قیمت مواد مخدر در فروردین ۹۹در مقایسه با فروردین۹۸ میانگین ۵۰درصد افزایش یافته است.

    وی ادامه داد:همچنین در سال ۹۸ تعداد شهدای ما ۵۶درصد و تعداد جانبازان ۶۰درصد کاهش داشته است؛ضمن اینکه کشف خودرو و سلاح ،تلفات اشرار افزایش داشته است.

    دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه مصادره اموال در حوزه مبارزه با مواد مخدر ۵۰درصد افزایش یافته است،گفت:شناسایی اموال قاچاقچیان صد درصد افزایش داشته است.

    مومنی با بیان اینکه میزان کشفیات مواد مخدر در سال۹۸نسبت به سال ۹۷،بیست درصد رشد داشته است،افزود:حدود ۷۴درصدکشفیات ناشی از کار اطلاعاتی بوده است؛ضمن اینکه حدود ۸۶درصد کشفیات مربوط به ۶استان شرقی کشور بوده است.

    دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه ایران بالاترین رتبه کشفیات را در دنیا داراست،گفت:بالاترین میزان کشفیات را در تاریخ ایران داشته آیم.

    وی  افزود: از زمان آغاز شیوع کرونا در اسفند جلساتی برگزارشدو اختیارات لازم به وزارت بهداشت و بهزیستی برای ارائه ماسک و مواد ضدعفونی کننده به معتادان داده شد.

    مومنی  بیان داشت:در تهران از حدود ۵هزار معتادی که جمع آوری و تست کرونا گرفته شد،حدود ۴۰نفر تست کرونای مثبت داشتند.

    دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اجرای طرح یاری گران با همکاری آموزش و پرورش،افزود:درسال۹۸,بیست هزار مدرسه برای این طرح اختصاص پیدا کرد که در سال تحصیلی ۹۸-۹۹ در ۱۲هزار مدرسه طرح اجرا شد و نکات پیشگیرانه و آموزش های لازم به دانش آموزان ارائه شد.

    وی با اشاره به حوزه درمان معتادان،اظهار داشت:حدود ۹هزار مرکز درمانی فعال است و بیش از ۱.۵میلیون نفر تحت پوشش قرار دارند.

    مومنی با اشاره به ساماندهی معتادان متجاهر در تهران و مناطق متخلف کشور،ابراز داشت:این طرح در اواخر سال۹۷ در تهران شروع شد و در محلات هرندی و شوش معتادان جمع آوری شدند و بعد از چند دهه زندگی در آنجا جاری شد.

    دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه با شیوع کرونا تصمیم بر عدم جمع آوری معتادان به دلائل شیوع شد،گفت:ما هم از وزارت بهداشت حمایت می کنیم.

    ###وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره میزان شیوع مواد مخدر در بین دانش آموزان و دانشجویان گفت:نرخ شیوع در دانش آموزان ۲.۱درصد است و بر اساس آخرین پژوهشها این میزان تثبیت شده وتلاش ما ابتدا درجهت توقف و بعد کاهش آن است.

    مومنی با بیان اینکه میانگین سن اعتیاد در کشور۲۴سال و چند ماه است،متذکر شد:بین ۶۰تا ۱۰۰هزار معتاد متجاهر در کشور داریم و در تهران نیز حدود ۱۵هزار معتاد متجاهر وجود دارد.

    دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت:برای درمان معتادان متجاهر که بیماری غیر از اعتیاد دارند چند بیمارستان توسط وزارت بهداشت اختصاص پیدا کرده است،افزود:اعتبارات برای بیمه معتادان متجاهر و بی بضاعت درنظر گرفته شده است.

    وی گفت:موضوع اثر مواد مخدر و اعتیاد در جلوگیری از ابتلا به کرونا کاملا بی اساس بوده و اتفاقا معتادان به دلیل کاهش سیستم ایمنی بدن آسیب پذیر تر هستند.

    دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر ابراز داشت:تریاک،حشیش و خانواده کانابیس،و شیشه و هروئین بیشترین مواد مصرفی در کشور بوده اند که با تلاش های صورت گرفته شیشه به رتبه ۴ آمد.

    مومنی با بیان اینکه تولید شیشه در افغانستان در سالهای ۹۷و۹۸ افزایش داشته است،افزود:اصلی تربت دلیل جلوه معتادان متجاهر قانون است،چراکه گفته است معتادان متجاهر یک تا سه ماه نگهداری شوند در حالی که این هدر دادن منابع است.در جهان اجماع است که حداقل نگهداری این افراد ۲سال است و ربسیاری کشورهای موفق در بار اول ۲سال و در صورت تکرار ۳سال نگهداری می کنند و ۸۰درصد درمان شده اند.

    وی با درخواست از مجلس برای رسیدگی به قانون مبارزه با مواد مخدر،خاطرنشان کرد:وقت آن رسیده که یک قانون جامع نگر در حوزه‌های مختلف تصویب. شود.

    دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه علت۵۵درصد طلاقها مواد مخدر است،متذکر شد:۷۰درصد زندانیان مستقیم و غیر مستقیم با مواد مخدر در ارتباط هستند و بسیاری از قتل های خشن مرتبط با مواد مخدر است.

    مومنی با اشاره به اینکه در سال ۹۸کشفیات شیشه در کشور ۴برابر افزایش داشته است،بیان داشت:مقصر اصلی این موضوع کشورهای خارجه به ویژه آمریکاست.

    وی با بیان اینکه توزیع مواد مخدر در فضای مجازی بر اساس آمار سازمان ملل افزایش داشته است،گفت:هلند،انگلیس و آلمان بیشترین میزان  با ۵۰درصد خرید  در این خصوص راداشته اند اما میزان افزایشی که در دنیا بوده در ایران نیست.

    دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت:مواد مخدر جدید همان مواد مخدر سنتی است که در بسته بندی جدید و با توصیه های مبنی بر اثر دارویی داشتن توزیع می شود و تعداد روان گردانها نیز بیش از چند صد نوع است.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.