فایننشال تایمز : صنعت دفاعی اروپا پاسخگوی نیاز تسلیحاتی فوری اوکراین نیست
26 تیر 1402 - 14:15
شناسه : 58030
1
روزنامه فایننشال تایمز نوشت: نیاز فوری اوکراین به سلاح، ذخایر صنایع دفاعی اروپا را تهی کرده و این صنعت قادر به پاسخگویی به نیاز تسلیحاتی کی‌یف نیست.
منبع : ایرنا
پ
پ

جنگ اوکراین سیاستمداران و شرکت ها را وادار به اقداماتی برای افزایش تولیدات تسلیحاتی کرده اما سالها طول می کشد تا تولید با تقاضا تطابق پیدا کند.

این روزنامه به تلاش های جنگی انگلیس در اوکراین اشاره کرده ودر این زمینه نوشت محل کارخانه سابق تایرسازی دانلوپ تایردر شمال شرق انگلیس به خط مقدم تلاش های جنگی انگلیس تبدیل شده است.

در کارخانه بی اِی ای سیستمز واشنگتن نیز کارگران سرگرم ساخت صدها گلوله توپ ۱۵۵ میلی متری برای وزارت دفاع هستند. دولت انگلیس به همراه دیگر متحدانش در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هزاران گلوله از انبارهای ملی به اوکراین ارسال کرده است تا به نیروهایش در نبرد علیه روسیه کمک کند.

این گزارش افزود: روند تامین نیازهای جنگی اوکراین در سراسر اروپا با شتاب ادامه دارد زیرا کارخانه های سازنده، ظرفیت تولید خود را برای جبران ذخایر ملی که با خطر کاهش مواجه هستند، افزایش داده اند. وزیران خارجه و دفاع اتحادیه اروپا نیز در ماه مارس (اسفند/ فروردین) گذشته موافقت کردند ظرف یکسال یک میلیون گلوله توپ به اوکراین ارسال کنند.

فایننشال تایمز نوشت با این حال سفارش های جدید همچنان در راه هستند و مدیران صنایع دفاعی هشدار می دهند با وجود تعهدات ملی برای افزایش هزینه های دفاعی که سال گذشته به رقم بی سابقه ۲.۲۴ تریلیون دلار در جهان رسید و با وجود طرح های خرید جدید ناتو و اتحادیه اروپا، به اندازه کافی پیشرفت نداشته است.

جان پای مدیر کل شرکت صنایع دفاعی و امنیتی آ.اس.دی اروپا تایید کرد صنعت دفاعی این قاره همچنان کمابیش با چالش های مشابهی از زمان آغاز جنگ مواجه است.

به گفته وی، در حالی که اوضاع بسیاری اضطراری است، کشورهای اروپایی همچنان مشابه زمان صلح عمل می کنند.

به نوشته فایننشال تایمز، تلاش ها برای تبدیل وضعیت تولید سلاح به شرایط جنگی به دلیل مشکلاتی از جمله زنجیره تامین و سیاستگذاری های پراکنده همچنان ناکام مانده است.

مایکل یوهانسون مدیر اجرایی گروه دفاعی ساب (Saab) سوئد، گفت که این صنعت برای کاهش محدودیت ها به همکاری نزدیکتر در خطوط تامین نیاز دارد.

الکس کرسول مدیر اجرایی گروه دفاعی فرانسوی تالس (Thales) در انگلیس نیز ماه گذشته در یک کنفرانس صنعتی گفت که دولت‌ها باید از «انباشت تسلیحاتی» فاصله بگیرند و به جای آن بر «اشتراک‌گذاری واقعی زنجیره‌های تأمین» تمرکز کنند.

فایننشال تایمز در ادامه مطلب خود با اشاره به محدودیت ها در تولید بیشتر و افزایش تقاضا در بلندمدت نوشت: نیروهای مسلح اوکراین پس از جنگ نیاز به بازسازی خواهند داشت، در حالی که ناتو قبلاً اعلام کرده است که می خواهد نیروهای آمادگی سریع و بالای خود را افزایش دهد. همه اینها به معنای سلاح بیشتر و سرمایه گذاری بیشتر است.

با این حال، همکاری دفاعی در سراسر اروپا با موانع مهمی روبرو است. اتحادیه اروپا از زمان شروع سیاست امنیتی و دفاعی مشترک خود در اواخر دهه ۱۹۹۰ تلاش کرده است تا ظرفیت این بلوک را برای اقدام نظامی مستقل و به لحاظ راهبردی خودمختار توسعه دهد. با این حال، هر یک از کشورهای عضو، کنترل هزینه های دفاعی خود را در اختیار دارند و در شرایطی که رقابت های ملی همچنان غالب است، طرح های تدارکاتی مشترک در وضعیت ضعف قرار دارد.

همچنین نگرانی هایی وجود دارد که تصمیمات تدارکاتی به نفع آمریکا، طرح های اروپا را برای تقویت پایگاه صنعتی خود تضعیف کند.

برای صنعت اروپا، چالش مهم دیگری وجود دارد: دسترسی به منابع مالی؛ زیرا بانک ها و مدیران مالی به سمت سرمایه‌گذاری مسئولیت‌پذیر اجتماعی گرایش پیدا کرده‌اند. قبل از جنگ مدیران مالی نگران بودند که این بخش به دلیل ابهامات اخلاقی حول سرمایه گذاری دفاعی در معرض خطر سرمایه‌زدایی است.

فایننشال تامیز در پایان نوشت: جنگ اوکراین ممکن است تصمیم گیرندگان سیاسی و شرکت ها را وادار به اقدام کرده باشد اما واقعیت این است که تولید برای رقابت با جهش ناگهانی تقاضا به سالها زمان نیاز دارد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.